avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Poprire conturi ilegala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Poprire conturi ilegala

As dori sa-mi spuneti cum pot sa suspend aplicarea unei popriri instituita de ANAF asupra conturilor mele bancare?
Aceasta poprire a dost instituita ca urmare a primirii de catre ANAF a unei decizii de impunere pt suma de 19919 emisa ilegal de catre unitatea militara la care am activat pana in mai 2011. Mentionez ca dupa data trecerii mele in rezerva nu am fost instiintat in nici un mod ca sunt cercetat administrativ conf OG 121/1998 priv raspunderea materiala a militarilor, cercetrarea efectuandu-se cu nerespectare dispozitiilor imperative prevazute in art 23 al 3 din OG 121/1998.Din acest punct de vedere consider ca decizia de imputare a fost luata de unitate cu nerespectarea legii, fara a-mi oferi posibilitatea sa ma apar si sa contest aceasta decizie.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi dati o solutie la aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: v_adrian_mihai , utilizator 09:54, 5 Mai 2012
Puteti formula contestatie la masura de executare silita.
iar impotriva deciziei de impunere emisa ilegal ce fac?
Din propria experienta Am facut contestatie untii la organul fiscal care a dispus infiintarea popririi Rezultatul nul Am inaintat la Anaf Dir Juridica aceeasi contestatie astept de 30 zile sa raspunda Am solicitat esalonare la plata a datoriilor deabia dupa 60 zile mi s-a raspuns sa fac un dosar in vederea aprobarii sau nu a esalonarii Daca va adresati instantei cu contestatie la executare trebuie sa platiti o cautiune si apoi vi se da un termen in cazul meu de 13 luni
Ar trebui dupa parerea mea schimbata legislatia intrucit este cea mai draconica in materie de fiscalitate la noi
La mine decizia de impunere emisa de unitatea militara este nelegala intr-u cat comisia de cercetare administrativa nu m-a citat nici un moment pentru a ma apara si a prezenta probe in aparare. Practic eu nu am stiut ca sunt cercetat, ca pot sa ma prezint pt a-mi sustine punctul de vedere sau ca pot sa contest decizia luata de comisia infiintata la nivelul unitatii. Eu m-am trezit din senin cu toate conturile bancare blocate . In ce tara traim?! X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este lovita de nulitate decizia de imputare? vasilica52 vasilica52 Buna ziua, O decizie de imputare emisa impotriva subsemnatului (la aproape 10 ani de la trecerea in rezerva cu drept de pensie), in urma unei succesiuni de ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie administrativ jurisdictionala bogdan1981 bogdan1981 Buna ziua. Am lucrat in MApN. Mi-am dat demisia inainte de termenul de 8 ani minim si in urma cercetarii administrative a reiesit o suma de plata. Am depus ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unei decizii de imputare fl.neagu fl.neagu Nerespectare articolului 30 alin(4) din OG 121 din 1998(Raspundere materiala a militarilor), cu privire la termenul de cel mult 15 zile cand trebuie comunicata ... (vezi toată discuția)