avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nulitatea unei decizii de imputare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nulitatea unei decizii de imputare

Nerespectare articolului 30 alin(4) din OG 121 din 1998(Raspundere materiala a militarilor), cu privire la termenul de cel mult 15 zile cand trebuie comunicata hotararea luata asupra unei contestatii la o decizie de imputare, acest termen fiind depasit cu 6 zile, poate duce la anularea deciziei de imputare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:36, 20 Ianuarie 2009
Buna ziua,

nulitatea deciziei de imputare se poate constata doar pentru motive ce existau la momentul facerii acesteia.
Nerespectarea acelui termen de 15 zile nu atrage nulitatea deciziei de imputare, insa puteti face plangere in 15 zile impotriva acestei hotarari in 15 zile de la comunicare.
Succes!

Cu stima,
av. Boncu Constantin
Buna seara! Am si eu rugamintea sa imi spuneti unde se adreseaza respectiva plângere? Nu mai trebuie indeplinita procedura prealabila?
OG 121 din 1998:
Art. 31. - (1) Împotriva hotărârii pronunţate asupra contestaţiei cel nemulţumit poate face plângere în cel mult 15 zile de la data comunicării hotărârii.
(2) Plângerea se depune la unitatea care are în evidenţă debitul, iar aceasta este obligată să o înainteze comisiei de jurisdicţie a imputaţiilor în cel mult 5 zile de la înregistrare.
...

Nerespectarea acelui termen poate atrage decaderea din dreptul de a mai formula acea contestatie. Contestatia depusa dupa termenul prevazut de lege poate fi respinsa ca tardiv depusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este lovita de nulitate decizia de imputare? vasilica52 vasilica52 Buna ziua, O decizie de imputare emisa impotriva subsemnatului (la aproape 10 ani de la trecerea in rezerva cu drept de pensie), in urma unei succesiuni de ... (vezi toată discuția)
Conflict mapn-decizie de imputare mitzu_comb mitzu_comb Buna! daca se poate sa imi dati cateva idei despre un conflict cu mapn-ul. Am avut un contract de munca cu acestia, pe care nu lam finalizat din cauza lor( ... (vezi toată discuția)
Document cu titlu executoriu?? Alexandru8899 Alexandru8899 In urma cu ceva vreme am demisionat din cadrul sistemului militar romanesc. Ca urmare, comandantul unitatii militare unde mi-am desfasurat activitatea a semnat ... (vezi toată discuția)