avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art. 252 alin. (1) din codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art. 252 alin. (1) din codul muncii

Pe data de 10 ianuarie 2012 am primit o convocare cum ca trebuie sa ma prezint la comisia de disciplina in data de 20 ianuarie 2012, intrucat pe data de 3 ianuarie 2012 seful meu a inaintat un referat de indisciplina la sediul firmei, inregistrat la registratura, cum ca am incalcat disciplina la locul de munca, fapta incalcata fiind prevazuta in regulamentul intern care mi s-a adus la cunostinta.
In data de 20 ianuarie trebuia sa ma prezint la sediul principal al firmei care este in Sibiu, insa sucursala unde lucrez este in Bucuresti.
Am depus o cerere in data de 18 ianuarie cum ca nu ma pot prezenta la sediul firmei din Sibiu intrucat nu dispun de bani pentru a ma deplasa pana acolo.
In data de 27 ianuarie 2012 am primit o noua convocare cum ca trebuie sa ma prezint in data de 4 februarie 2012 la sediul firmei din Bucuresti in vederea cercetarii disciplinare.
Pe data de 8 februarie 2012 angajatorul mi-a comunicat decizia de desfacerea a contractului de munca pentru indisciplina. Am sanse sa castig in instanta anularea deciziei de desfacere a contractului. Mentionez ca in toata aceasta perioada contractul de munca nu a fost suspendat.:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters250888 , utilizator 14:56, 5 Mai 2012
1. Ce ati uitat sa specificati este ce motivatie in fapt a avut angajatorul cand v-a desfacut c.i.m. disciplinar? .. din spusele dvs si avand

2. Suspendarea c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare este prevazuta in art.52 alin.1 lit.a C.mun. ... acest caz de suspendare nu este obligatoriu , ci facultativ ... angajatorul poate decide sau nu suspendarea c.i.m. in aceasta situatie.
ceva care nu a avut nicio consecinta grava:)
Ati avut dreptate termenul de 30 de zile are legatura cu art. 49 alin. (6) dar numai in cazul in care exista suspendarea contractului:) (un articol pe net).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data decizie suspendare cim aceeai cu data convocarii ? dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am si eu o nelamurire. 1. In urma unui referat in care se constata absentarea nemotivata a unui salariat din 7.05.2012, eu am intocmit convocarea ... (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)