Buna ziua,
As dori sa cunosc care este procedura legala in cazul in care presedintele asociatiei de proprietari isi prezinta demisia ? (in sensul: cum se va descarca de gestiune (responsabilitatile pe care le are pana la momentul demisiei: pastrarea si urmarirea tinerii la zi a cartii tehnice a constructiei,angajarea prin semnatura proprie a asociatiei de proprietari in relatiile cu tertii etc).
Cine ii va tine locul pana la desemnarea unui nou presedinte ?
Si... daca ar fi avut stampila pe demisie, la ce v-ar fi folosit? Era mai colorata si arata mai bine?
Stampila asociatiei se foloseste in interesul asociatiei. Presedintele dvs.a facut un act in interesul sau.
Demisia e un act unilateral de vointa. Nu aveti a va opune fata de actul sau. Daca nu va convine ce a facut cat a fost presedinte, il dati in judecata, platiti expertize etc etc strangeti dovezi si dupa ce castigati/daca castigati, ii imputati cheltuielile, daunele provocate asociatiei daca se constata ca au fost produse de acesta, sau veti avea de dat in judecata si pe altii cu care a colaborat, de exemplu tot comitetul - pt ca deciziile se iau in comitet, administratorul pt ca face-drege etc, in fct. de atributiile fiecaruia si cat de tare s-au impiedicat in ele...
Cat despre faptul ca n-ati avut comitet... dati-mi voie sa am rezerve. Un argument minor: pt drept de semnatura in banca e nevoie de mai mult decat un presedinte si un proces-verbal in care sa scrie ca X-ulescu e presedinte.
Iar, daca presedintele ar fi fost chiar asa cum il descrieti, n-aveti a zice nimic atat timp cat l-ati ales candva si nu v-ati dat seama de ceea ce face intre timp... Dar, administratorul ar trebui sa stie ceva mai multe despre o asociatie...
Daca tot faceti atatea afirmatii despre Legea 230 se presupune ca o si cunoasteti pana-n scoarta. Deci, stiti si ca puteti convoca o adunare generala in regim special...
Si... daca ar fi avut stampila pe demisie, la ce v-ar fi folosit?
In cazul contractului de mandat prin care poate sa fie remunerat presedintele unei asociatii de proprietari nu opereaza institutia demisiei ,care este caracteristica contractului individual de munca-raport care nu exista incheiat intre membru proprietar si asociatia de proprietari
@a_lexx
Dar, administratorul ar trebui sa stie ceva mai multe despre o asociatie...
Omiteti aspectul esential ca in temeiul disp art 31 din L nr 230/2007 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,iar administratorul este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala ,de catre presedinte si de catre comitetul executiv
@ynocentta
Ba "opereaza institutia demisiei" si in cazul contractului de mandat deoarece nu poti tine legat cu lanturile de functie un om daca el nu mai doreste sa lucreze.
Va rog invatati acest lucru o data pentru totdeauna pentru ca nu e prima oara cand spuneti acest lucru, desi ati fost atentionata!
Stimata Doamna @elga50,
Din toata discutia de pe forum, sincer, nu am priceput nimic. Eu am dat un caz concret, in care am explicat destul de clar o situatie, iar raspunsurile au venit ca la targ, adica ba ca e alba, ba ca e neagra, dar nimeni nu a raspuns ceea ce era de asteptat.
Prin urmare, eu utilizatorul, am asistat doar la discutii contradictorii si nu am inteles, in situatia descrisa de mine, presedintele mai este sau nu, in functie ? Am precizat ca toata documentatia asociatiei, cat si stampila acesteia, se afla la presedinte (fostul), iar in clipa de fata, asociatia merge in deriva, incalcand legea.
Administratorul stie ca nu poate afisa tabelele fara semnatura presedintelui, a comisiei de cenzori, dar si a stampilei asociatiei, si totusi, face acest lucru, el afisand tabele fara respectarea legii. Mai mentionez ca presedintele nu a fost remunerat, deci nu a avut carte de munca, intrucat s-a autopropus singur pe acest post, tocmai pentru a-si rotunji veniturile, stiind ca romanul spune "merge si asa" (adica fara un cadru legal sau prin incalcarea legilor), si ca sa fie si "cireasa de pe tort", el nu a facut nici carte de munca sau un alt act legal, prin care administratorul poate incasa un venit din partea asociatiei de proprietari.
Daca mai spun si ca acest presedinte, a ajuns acum cateva luni si consilier local, pentru ca apoi dupa vreo 6-8 luni sa dispara din peisajul consilierilor, si ca la declaratia de avere acesta nu avea trecut nimic, adica statea omul in jungla, in padure si nu avea o proprietate personala sau in comun cu sotia, iar la declaratia de interese, lipsea cu desavarsire faptul ca el facea parte dintr-o asociatie ... lucru total incompatibil cu functia de consilier local, stiindu-se faptul ca insasi primaria verifica/controleaza asociatiile de proprietari.
Traim in Romania, "se poate si asa".#-o
elga50
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dv. spuneti ca presedintele si-a dat demisia.
Inseamna ca nu mai aveti presedinte daca n-ati ales altul.
Ce e contradictoriu aici?
V-am spus ca actele asociatiei trebuie predate, dar....probabil ca nu are cui de vreme ce nimeni nu vrea sa-si asume responsabilitatea preluarii macar si temporar a conducerii asociatiei.
Ce e neclar aici?
Deci nu aveti presedinte si pana veti alege altul, actele asociatiei stau la el pentru ca nu are cui sa le predea. Voiati sa le arunce-n strada?
Chestiunea cu administratorul inteleg ca este o problema secundara, tema fiind demisia presedintelui "care nu mai este" pentru ca si-a depus demisia.
Acum am fost clara?
Conform legii 230/2007, proprietarii, pentru situatii de urgenta sau extraordinare, pot convoca o AG. Important este sa aveti un procent de 20% dintre proprietari care sa semneze pe un tabel ca-si doresc o AG in care sa alegeti comitetul, presedintele, vicepresedintele, comisia de cenzori.
Luati dv. initiativa redactarii acestui tabel si culegeti semnaturi de la minim 20% din totalul proprietarilor, convocati o AG si alegeti ce va trebuie in asociatie, ca sa nu mai plutiti in deriva.
Legea 230/2007 e foarte clara si bine structurata, dar trebuie citita, nu rasfoita.
Odata ales presedintele nou, acesta va prelua pe PV actele asociatiei de la vechiul presedinte care de bunavoie si nesilit de nimeni a demisionat.
Si gata, ati rezolvat problema!
Alegere presedinte
timpuriu
candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)