avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiica mea a plecat de acasa cum o pot recupera?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiica mea a plecat de acasa cum o pot recupera?

Buna ziua,va solicit ajutorul deoarece fica mea in varsta de 17 ani a decis sa plece de acasa si sa se multe la prietenul ei cu care este impreuna de 1 an,cum o aduc acasa,prin politie?partea buna este ca nuna renuntat la scoala merge zi d zi si are conditii,a plecat de o saptamana,si imi este frica s nu faca cununia civila cu.acest baiat,ce este de facut? Va rog sa imi raspundeti urgent,imi vreau fata inapoi acasa
Fata se poate casatori dupa implinirea varstei de 16 ani cu acordul unuia dintre parinti. Daca nici dvs si nici sotul nu va dati acordul aceasta nu se va putea casatori pana la 18 ani.
@Tarzan2012 - de la varsta de 16 ani minorul raspunde penal. Ce intelegi cand spui ca raspunzi de copil pana la varsta de 18 ani? Este adevarat ca pana la majorat ai niste obligatii fata de minor, dar...
O fata poate ramane insarcinata cu un baiat chiar daca nu locuieste cu acesta.
Nu mai confundati oamenii cu animalele. Nu prin forta si violenta se rezolva aceste probleme ci prin comunicare, educatie. Ce te faci daca reusesti sa o tii fortat acasa dar isi pune capat zilelor?
Romanilor le-au mai ramas in cap ideile pe care unii le si aplica:
,,Eu te-am facut eu te omor" , ,,Nu te casatoresti cu cine vrei tu, te dau eu dupa ala ca asa ne-am inteles cu parintii lui"

Cel mai indicat este sa aveti o discutie cu fiica dvs. Aceasta este o problema familiala ce depaseste Protectia Copilului si Politia. Daca pana la 18 ani veti reusi sa o tineti oarecum fortat langa dvs ce o sa faceti dupa ce implineste 18 ani daca relatiile dintre dvs se tensioneaza si nu aveti o buna comunicarare?
Din punct de vedere legal am.c sa i fac ei sau lui ca sa i despart? Nui baiat rau din moment ce o tine in scoala si o intretine,si din cate stiu eu sunt de vreun an impreuna,eu doar vreau sa fie acasa si sa. se imprieteneasca cu unul.d varsta ei,baiatul asta are 25 de ani si ea 17 ani si umpic......sunt atatea pareri,ba pot so oblig s vina acasa ba nu,care este realitatea?daca dupa o zi de cursuri,la ora 2 merg si o iau d la scoala cu forta,are ceva? Sau mai bine zis are rost s mai sper ca o aduc
Da, luati-o acasa, dati-i o mama de bataie, tineti-o legata si gasiti-i dvs un barbat asa, care credeti dvs ca i s-ar potrivi.
Este o gluma acida. Nu este recomandat sa faceti asa cu toate ca mi se pare ca asa ati intentiona.
Dar daca dvs aveti timp sa o asteptati in fiecare zi sa o luati fortat de la ore, sa nu o mai lasati in oras si sa o paziti mereu, faceti cum credeti de cuviinta.
Aici au fost si sfaturi mai umane si unele mai barbare (forta), dvs alegeti-le pe care le vreti, dar repede, mai aveti doar un an...
Succes ...
Avand in vedere varsta fiicei dvs. politia nu va poate ajuta.
Sfatul meu este sa incercati sa discutati cu ea si sa nu o indepartati de dvs. incercand sa o fortati.
Puteti actiona in forta cumva insa nu este recomandabil...
Bine bine,dar nu este majora nu face ce o taie pe ea capul!cumva or cu forta ori cu legea o aduc acasa! DAR CUM? Mai pot face ceva sau o las in pace?

Alte discuții în legătură

Plecarea de acasa Sebastian Miroiu Sebastian Miroiu Buna ziua am o relatie de 1 an cu o fata in varsta de 15 ani eu am 16 ani ,Parinti ei nu sunt deacord cu relatia noastra nustiu de ce .Parinti ei o pedepsesc ... (vezi toată discuția)
Plec de acasa la 17 ani Ana-Maria1498 Ana-Maria1498 Buna seara, Asa cum ati mai citit discutii in acest forum despre plecarea minorului de acasa, incep asadar si povestea mea. Am 17 ani jumatate, in luna ... (vezi toată discuția)
Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)