avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiica mea a plecat de acasa cum o pot recupera?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiica mea a plecat de acasa cum o pot recupera?

Buna ziua,va solicit ajutorul deoarece fica mea in varsta de 17 ani a decis sa plece de acasa si sa se multe la prietenul ei cu care este impreuna de 1 an,cum o aduc acasa,prin politie?partea buna este ca nuna renuntat la scoala merge zi d zi si are conditii,a plecat de o saptamana,si imi este frica s nu faca cununia civila cu.acest baiat,ce este de facut? Va rog sa imi raspundeti urgent,imi vreau fata inapoi acasa
Doamna scumpa, cu forta nu faceti nimic,discutati cu fica dvs.pasnic si calm.Inca o data va spun ca numai de ea depinde reantoarcerea acasa ,nu este bine sa va impuneti puctul de vedere pe alte cai.
ce inseamna "o iau cu forta de la scoala"".nu este un obiect, este o fiinta umana, fiica dv. nu puteti face nimic cu forta. intelegeti ca insasi formularea "cum o pot recupera " este gresita, nu este un obiect pierdut, e tot fiica dv. Incecati sa vorbiti cu baiatul respectiv, spuneti-i (printre alte argumente de ordin sentimental, gen "daca ai vrei binele si o iubesti las-o sa stea acasa si noi o lasam sa se vada cu tine, etc).si mai ales spuneti-i atentie cu grija ca relatiile sexuale cu minori se pedepsesc, iar fata dv este minora. Incercati sa alternati logica, bunul simt, dragostea fata de copilul dv cu o realitate legala pe care cei doi s-o inteleaga nu ca pe o aminintare a dv ci a legii. in privinta consilierii psihologice, zau asa, ce s-o consilieze, ca iubeste un baiat si vrea sa stea cu el...Intrebarea pe care mi-o pun si ar trebui sa v-o puneti si dv de ce a preferat fiica dv sa stea cu acel baiat si nu cu dv, poate ati gresit in comportamentul fata de ea de relatia ei, poate ati fost mult neangaduitori....orice actiune in forta politie etc, nu va face dacat sa inrautateasca lucrurile. Incercati s-o faceti sa rationeze cu vorba buna fara jigniri, amenintari, scandal. Peste un an va avea 18 ani, ce veti face atunci. E o situatie delicata si copila dv are nevoie de drgostea si intelegerea dv nu de amenintari, scandal, "recuperari" etc.
Stimată doamnă,
1. Nu vă puteți lua fiica cu forța acasă. E „un pic de” infracțiune.
2. Pe undeva prin legislatie este un text care zice ca minorul e liber sa isi aleaga domiciliul de la 14. Nu-l mai stiu ca nu am lucrat cu el (sunt penalist nu civilist).
3. Chestie de bun simt: copii nu sunt bunuri, proprietatea parintilor. Nu va convine ca a plecat, nu imi mai dati bani. Ca nu va convine cu cine s-ar putea casatori fiindca nu e de varsta ei, asta deja e incalcarea libertatii pe care fiica dvs. deja o are castigata prin nastere.
4. Sotul dvs. ar trebui sa stea calm sa nu intre peste nimeni in nicio casa, daca nu vrea sa aiba el probleme cu politia (violare de domiciliu).
5. Unii colegi va instiga sa comiteti infractiunea de denunt calomnios, respectiv sa faceti plangeri penale care contin neadevaruri. Comportamentul fiicei dvs. sau al prietenului nu are nimic penal in el. E un comportament firesc de oameni normali care probabil se iubesc.
6. Cred ca pentru dvs. cea mai inteleapta masura e, cum sugerau si unii dintrei colegi, sa apleati la o discutie rationala cu fiica. Principiul tu faci ce iti zic eu ca esti copilul meu nu functioneaza intotdeauna. Si daca functioneaza creaza frustrari.
Minte limpede va doresc.
:( Din pacate, Directia pentru protectia copilului nu este interesata de soarta copiilor si, din pacate, stiu ce spun.
Se poate duce la starea civila,fara noi,doar cu semnatura noastra....poate sa se marite fara prezenta noastra???

Alte discuții în legătură

Plecarea de acasa Sebastian Miroiu Sebastian Miroiu Buna ziua am o relatie de 1 an cu o fata in varsta de 15 ani eu am 16 ani ,Parinti ei nu sunt deacord cu relatia noastra nustiu de ce .Parinti ei o pedepsesc ... (vezi toată discuția)
Plec de acasa la 17 ani Ana-Maria1498 Ana-Maria1498 Buna seara, Asa cum ati mai citit discutii in acest forum despre plecarea minorului de acasa, incep asadar si povestea mea. Am 17 ani jumatate, in luna ... (vezi toată discuția)
Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)