Fostul patron nu urmarea nici un avantaj subventionat de somaj,ptr ca ideea a fost a mea,adica eu cerusem sa plec,dar in somaj cu art 65,nu prin demisie cu art 55,ptr ca aveam probleme de rezolvat ptr o lunga perioada,asa ca nu vad ca avantaje ar urmarea patronul daca eu cerusem si el mersese cu mine ptr a stii ce acte ii trebuie sa indeplineasca dumnealui.
art62Codul Muncii
(2) Concedierea salariatului pentru motivul prevazut la art. 61 lit. d)-necorespundere prof. poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.
art.64Codul Muncii
1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d), precum si in cazul in care contractul individual de munca a incetat de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. e), angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
(2) In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante potrivit alin. (1), acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
(3) Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
(4) In cazul in care salariatul nu isi manifesta consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3), precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului
V-am prezentat procedura de concediere pt. aceasta situatie,reglementata de Codul Muncii.
Acum ce pot sa va spun,pt. unii angajatori poate fi un semn de intrebare faptul de a fi fost concediata pt. acest motiv,pt. altii in schimb nu,mai ales daca aplicati pt. o pozitie diferita fata de cea detnuta in prezent.
Dar,ce este cert,ca daca veti fi concediata cu acest articol,respectiv 61litd,vet putea beneficia de somaj indemnizat.Atentie,nu uitati si de conditia stagiului minim de cotizare,despre care v-am vorbit.
Multumesc incao data pt lamuriri.As mai avea o intrebare:-daca plec prin demisie ,pot sa intru ulterior in somaj?Ma intereseaza niste cursuri de recalificare de care pot beneficia,astfel.
multumesc
Daca plecati prin demisie nu veti beneficia de indemnizatia de somaj...... in acest caz, va trebui sa va angajati in alta parte cu un c.i.m. pe durata determinata si la expirarea duratei c.i.m. sa puteti intra in somaj ...
Concediere
ContSters244413
Buna ziua,
Va rog sa i-mi spuneti care este modalitatea de incetare a contractului individual de munca atunci cand patronul nu este multumit de activitatea ... (vezi toată discuția)