avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SC cu obiect de activitate servicii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SC cu obiect de activitate servicii contabile

am o mare rugaminte....doresc sa infiintez o societate care sa se ocupe cu pregatirea actelor pentru declaratii si bilant....deoarece inca nu am terminat facultate cu profil (inca), ci una de administratie publica, nu pot fi administrator la o firma de conta, mai ales ca stiam ca trebuie sa fii si expert contabil pt asta. eu doresc pentru inceput, pe firma aceasta sa fac inregistrarile contabile, in softul de contabilitate, iar pentru declaratii si bilant sa inchei un contract de prestari servicii cu un expert contabil sau firma de conta. ma puteti indruma spre un CAEN potrivit activitatii mele?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ali_rc , utilizator 23:43, 14 August 2012
Herra_ a scris:

Cearls, noi vorbim despre ce si cum e legal, nicidecum despre ce si cum "las' ca merge si-asa"...Asa pot sa-mi deschid si eu un SRL cu cod CAEN pentru activitati juridice, desi nu sunt jurist, sau evaluare desi nu sunt evaluator! As putea sa-mi deschid SRL cu cod CAEN 6311 si sa ma dau jurist...as intra la inselaciune!

....

asadar CAEN 6920:rolleyes:

:coffee:

exact despre ce e legal si despre ce-o intereseaza pe @cameliaion! (si poate si pe altii care nu sunt membri ai nu stiu carui "corp")

art. ala 13 norme, ordin 3512/2008- despre care am tot scris e "mostenitorul" (si similar) astuia:

6. In cazul in care prelucrarea documentelor justificative se face de catre unitati prestatoare de servicii de informatica, in relatiile dintre aceste unitati si cele beneficiare este necesar ca, pentru asigurarea inregistrarilor in contabilitate, sa se respecte urmatoarele reguli:
- documentele justificative sa fie intocmite corect si la timp de catre unitatile beneficiare, acestea raspunzand de realitatea datelor inscrise in acestea;
- documentele contabile, intocmite de unitatile prestatoare de servicii de informatica pe baza documentelor justificative, trebuie predate unitatilor beneficiare la termenele stabilite prin contractele sau conventiile civile incheiate, unitatile prestatoare de servicii de informatica raspunzand de corectitudinea prelucrarii datelor;
- unitatile beneficiare trebuie sa efectueze verificarea documentelor contabile obtinute de la unitatile prestatoare de servicii de informatica in sensul cuprinderii tuturor documentelor justificative preluate pentru prelucrare, respectarii corespondentei conturilor si exactitatii sumelor inregistrate etc.

(Ordinul nr. 1.850/2004- NORME METODOLOGICE DE INTOCMIRE SI UTILIZARE A REGISTRELOR SI FORMULARELOR COMUNE PE ECONOMIE PRIVIND ACTIVITATEA FINANCIARA SI CONTABILA)

ce poate fi mai clar de atat?

("unitatile prestatoare de servicii de informatica"(art.6- norme, ordin 1850/2004)= "tertul" (art.13-norme, ordin 3512/2008))...

ce e ilegal?

nu e deloc "las' ca merge si-asa".

se pot presta "servicii informatice" (introducere date si prelucrare documente) in domeniul contabilitatii.

cu caen 6311.B-)

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
ContSters233047, utilizator
Ce rost ar fi avut atunci, si cum iti explici ca la cod CAEN 6311 se face precizarea:
Această clasă exclude:
-activităţile unde furnizorul foloseşte computerul doar ca un instrument de lucru (unealtă) sunt clasificate potrivit naturii serviciilor furnizate.

iar la cod CAEN 6920 se face precizarea:
Această clasă exclude:
-activităţi de prelucrare a datelor şi realizarea de tabele, vezi 6311

De ce nu poate sa-si deschida PFA in aceste conditii...pentru ca nu le indeplineste!
Ce nu e profesional,nu e. Ce nu e legal, e ilegal.

Uite, si asta suna bine :closedtopic:

8299 Alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.
Această clasă include activităţi de servicii suport, cum sunt:
-asigurarea rapoartelor integrale şi a înregistrărilor stenodactilografice a procedurilor juridice în direct şi
transcrierea ulterioară a materialelor înregistrate, cum ar fi:
-servicii de înregistrare sau înregistrare stenodactilografică a lucrărilor din tribunale
-servicii de stenografiere publice
-captarea în timp real (adică simultană) în circuit închis a transmisiunilor TV în direct a adunărilor, conferinţelor, etc.
-servicii de elaborare a codurilor de bare
-servicii de imprimare a codurilor de bare
-servicii de organizare a strângerii de fonduri pe bază de tarif sau contract
-servicii de repunere în posesie
-servicii de colectare a monedelor din contoarele parcărilor
-activităţi ale vânzătorilor independenţi la licitaţii
-administrarea programelor de fidelitate
-alte activităţi suport furnizate de obicei întreprinderilor , neclasificate în altă parte

Această clasă exclude:
-asigurarea de servicii de transcriere a documentelor, vezi 8219
-servicii de înregistrare, post producţie, pe film sau bandă sau servicii de subtitrare, vezi 5912

Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
Herra_, utilizator
@herra_, zi-mi tu mie ce cod caen au si cine sunt "unitatile prestatoare de servicii de informatica" (art.6 - norme, ordin 1850/2004) si "tertii" (art.13 - norme, ordin 3512/2008)!!!

indiciu:

Intrebare

Sunt angajat ca operator PC (facturist/contabil) . Intentionez sa-mi infiintez PFA pt activitatea de prelucrare si introducere date financiar contabile.
Care este codul CAEN corect , 6311 sau 7490?

Raspuns

Codul CAEN este 6311

[ link extern ]

:closedtopic:

:coffee::coffee:
Nu joci corect. Mi-ai raspuns la intrebare cu o alta intrebare. Sub "masca" cod CAEN 6311 poate sa desfasoare ce doreste...Intreb inca o data: de ce nu cod CAEN 6920 ?! Pentru ca nu are calitatea (inca).

:fight:
poate sa-si faca firma pe prelucrare date, administrare baza de date, etc (servicii) si sa factureze catre firma de contabilitate (expertul), iar expertul face ctr direct cu clientul. asa si expertul nu mai plateste tt contributiile avand-o angajat, si si ea isi indeplineste visul de-a avea firma :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl niko79 niko79 Buna ziua! Sunt economist si as vrea sa imi inffintez un SRL si sa facturez serviciile de contabilitate clientilor (contabilitate completa, declaratii, ... (vezi toată discuția)
Codul caen potrivit pentru servicii de optimizare a websiteurilor pentru motoare de cautare Dan1310 Dan1310 Vreau sa stiu care este codul CAEN potrivit pentru o firma care se ocupa in primul rand cu optimizarea websiteurilor pentru motoare de cautare (SEO). Va ... (vezi toată discuția)
Pfa cu cod caen 6311 ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea buna ziua, am un pfa cu codul caen 6311. unde pot gasi detaliat ce tipuri de servicii pot sa prestez? ma intereseaza mai ales daca pot presta servicii de ... (vezi toată discuția)