Herra_ a scris:
Cearls, noi vorbim despre ce si cum e legal, nicidecum despre ce si cum "las' ca merge si-asa"...Asa pot sa-mi deschid si eu un SRL cu cod CAEN pentru activitati juridice, desi nu sunt jurist, sau evaluare desi nu sunt evaluator! As putea sa-mi deschid SRL cu cod CAEN 6311 si sa ma dau jurist...as intra la inselaciune!
....
asadar CAEN 6920:rolleyes:
:coffee:
exact despre ce e legal si despre ce-o intereseaza pe @cameliaion! (si poate si pe altii care nu sunt membri ai nu stiu carui "corp")
art. ala 13 norme, ordin 3512/2008- despre care am tot scris e "mostenitorul" (si similar) astuia:
6. In cazul in care prelucrarea documentelor justificative se face de catre unitati prestatoare de servicii de informatica, in relatiile dintre aceste unitati si cele beneficiare este necesar ca, pentru asigurarea inregistrarilor in contabilitate, sa se respecte urmatoarele reguli:
- documentele justificative sa fie intocmite corect si la timp de catre unitatile beneficiare, acestea raspunzand de realitatea datelor inscrise in acestea;
- documentele contabile, intocmite de unitatile prestatoare de servicii de informatica pe baza documentelor justificative, trebuie predate unitatilor beneficiare la termenele stabilite prin contractele sau conventiile civile incheiate, unitatile prestatoare de servicii de informatica raspunzand de corectitudinea prelucrarii datelor;
- unitatile beneficiare trebuie sa efectueze verificarea documentelor contabile obtinute de la unitatile prestatoare de servicii de informatica in sensul cuprinderii tuturor documentelor justificative preluate pentru prelucrare, respectarii corespondentei conturilor si exactitatii sumelor inregistrate etc.
(Ordinul nr. 1.850/2004- NORME METODOLOGICE DE INTOCMIRE SI UTILIZARE A REGISTRELOR SI FORMULARELOR COMUNE PE ECONOMIE PRIVIND ACTIVITATEA FINANCIARA SI CONTABILA)
ce poate fi mai clar de atat?
(
"unitatile prestatoare de servicii de informatica"(art.6- norme, ordin 1850/2004)= "tertul" (art.13-norme, ordin 3512/2008))...
ce e ilegal?
nu e deloc "las' ca merge si-asa".
se pot presta "servicii informatice" (introducere date si prelucrare documente) in domeniul contabilitatii.
cu caen
6311.B-)
:coffee: