imi pare rau, nu sunt jurist si poate am cazut in capcana internetului, unde circula foarte multe stiri neadevarate...
unul dintre link-urile cu legislatia rutiera actualizata 2012...
[ link extern ]
eu am permisul schimbat in 2006 si am domiciliul trecut pe el... domiciliu trecut si in asigurarea obligatorie, certificat de inmatriculare, etc....
un politist care efectueaza un control de rutina ar trebui sa se multumesca ori cu buletinul, ori cu permisul, extinderea verificarilor se face numai daca s-a savarsit o infractiune, daca chiar urmareste ceva anume ( de exemplu niste evadati), deci politistul are dreptul sa verifice toate actele dar trebuie sa tina cont de multi factori, care de obicei sunt uitati...(in primul rand savarsirea unui eveniment rutier).
concluzia m-a satisface si cred ca este corecta desi multi politisti nu sunt de acord cu ea...
in privinta nulitatii procesului verbal (din lipsa domiciliu, serie si numar eronate CI,nu ma pronunt..) nu cunosc nimic si chiar sunt interesat, am patit-o de curand si chiar am solicitat o parere pe acest site dar din pacate am primit un singur raspuns si nu la obiect...
ce pot spune este ca politistul care mi-a incheiat PV era foarte nervos ca am vrut sa-l fentez (exprimarea lui) si daca trecea seria si numarul CI date de mine, PV devenea nul, deoarece eu am un alt act de identitate, cu o alta serie si alt numar (cel putin in urma verificarilor efectuate de el)...
daca sunteti in tema as dori sa continuam discutia la postarea mea : contestatie proces verbal amenda politie...
poate asa imi mai lamuresc multe lucruri despre care sunt inca in dubii
multumesc