Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania de aproape 3 ani .Baietelu meu este cu parintii mei in romania si asi vrea sa il iau la mine ,dar din cate stiu eu nu pot sa il iau daca nu am semnatura tatalui si el nu vrea sa semneze. Dupa divort copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare si acum nu de mult timp am aflat ca e o noua lege ,ca pot sa imi iau copilul cu mine decat cu decizia de divort tradusa in spaniola.Va rog din suflet sa imi spuneti daca pot face asa ceva ,daca imi pot lua copilu cu mine.Multumesc
e vrio problema daca il anunt dupa ce sant plecata pt ca daca asi face asta inainte ar face orice ca sa ma opreasca ca sa nu iau baiatu ,si nu vrea asta ,sincer credetima sant distrusa complet de atatea intrebari in toate partile ,si toti spunindu-mi ca nu pot sa imi iau copilu in spania fara semnatura tatalui ,si mai ales ca tatal copilului nu vrea nici macar sa auda de asa ceva .I-asi putea lasa in scris mamei mele ca sa ii dea lui ?
si daca ii las in scris cum trebuie sa procedez ?
Da,dar face asta pentru parintii lui,ca sa stea si ei cu nepotul lor ,mai ales ca el lucreaza in armata si are un program diferit ,daca el e la munca vine bunicul lui ca sa il ia ,dar in primu an cand am venit eu in spania in 2010,cred ca nici nu a durat o luna de cat timp eram in spania si mama lui (fosta soacra )sa dus si ma dat in judecata ca sa imi ia copilu cu pretextul ca l-am abandonat ,dar nu la luat ,pe urma tatal copilului nu ii depunea banii la copil cand trebuia,intr-o luna facuse chitanta falsa ca sa le arate parintiilor mei ca el a pus banii,si sint luni cand pune banii cand are chef ,daca o luna sau 2 luni nu are chef sa puna banii nu ii pune si mai mult ce ma deranjeaza ca el nu se ocupa de copil ,numai parintii lui,ca eu cat am fost in romania ,sa intamplat de cateva ori pana nu avea ore de vizita la copil ,ca eram cu baiatul si ma intalnisem cu( fostul socru ) in oras il suna sa vina sa isi vada copilu si nu vroia ,si oricum din cate stiu eu bunici din parea tatalui ca si din parea parintiilor mei nu au nici un drept la copil,doar ca eu nu am avut cu cine sa imi las baietelu ,daca stiam ca pot sa imi iau baiatu cu mine nu il lasam nici cu parintii mei il luam cu mine in spania.Parintii tatalui copilului vor sa imi faca foarte mult rau ,inainte sa divortez si dupa ce am divortat ma amenintau mereu ca o sa imi ia copilu ,imi ziceau (l-as ca iti iau eu copilu curva.)Sincer va spun tot ceea ce vreau sa fac e sa am baiatu langa mine sa nu m-ai aud de bunici si tatal copilului.Pentru mine ca si mama imi este foarte greu ca nu am copilu langa mine , cand am fost acasa de Anu Nou 2011-212 am stat decat 2 saptamani ca atat am avut vacanta baiatu i-a zis lu taicaso ca vrea sa vina cu mine si ia zis ca nu il lasa ,iar copilu sa apucat de plans ,problema ca el nu se gandeste cat rau ii face baiatului .Baietelu meu nu l-am neglijat niciodata de cand sant in spania si nici nu o sa-l neglijez e tot ce am eu mai scump pe lumea asta ,in fiecare luna cand ii trimit bani mamei sa aiba pentru baiat ii spun sa tina chitantele in caz ca o sa am probleme cu tatal copilului vreiodata .Singuru lucru e ca imi doresc sa imi iau baiatu langa mine.
Trecerea frontierei cu minorul pentru a merge in spania in acest moment nu este o problema pentru dumneavoastra >avand o hotarare Definitiva si Irevocabila ... Dar in schimb este problema daca dumneavoastra vreti ca minorul sa se stabileasca la domiciliul din Spania ..
Pentru asta avetii doar doau posibilitatii :
1 Primiti acordul scris al tatalui ..cea mai simpla
2 A doua este sa deschideti o actiune prin care sa cereti incredintarea minorului la domiciliul dumneavoastra din spania . iar sansele sunt foarte mici ..
Daca vetii lua copilul acum din romania facandui pasaport si declarand ca mergeti doar in vacanta putetii risca ca tatal sa deschida actiune si sa primeasca chiar Incredintarea minorului ..
Bani si intretinerea materiala a familiei nu este cel mai important lucru pentru un copil la 6 ani..
daca banii si intretinerea materiala nu e imporant pt un copil de 6 ani ce e important ?daca nu sant bani cu ce asi putea sa il intretin (cu povesti)
Primul acord nu se poate si nu o sa pot niciodata ,pt ca tatal nu vrea sa semneze fiind foarte influentat de pariinti lui ,el face ceea ce ii zic parintii lui ,e foarte controlat de parinti .Eu nu vreau sa declar ca imi iau copilu in vacanta ,vreau sa il iau sa il dau aici la scoala sa il pot sa il am langa mine ca orice mama care isi vrea copilu langa ea sa il creasca sa ii dea o educatie si sa-l protejeze.
Imi ramane decat posibilitatea de al da in judecata ca sa imi iau copilu langa mine.
Sincer eu chiar nu inteleg legea asta ,toti ii acuza pe parintii care divorteaza si isi lasa copiii in grija bunicilor,ca sa poate muncii undeva unde castiga mai bine pentru asi intretine copii.
Multi gandesc ca un copil nu are nevoie de bani ,asa imi spunea si fostul sot ,ca eu trebuie sa ii ofer dragoste la baiat ,si atunci am zis eu ,daca in romania noastra nu gasesc nimic de munca ca pe toti ii da afara eu cu ce sa imi cresc copilu ,cand imi cere mancare ,eu ce sa ii zic iti da mama dragoste,cand este bolnav ce sa ii zic iti dau dragoste,sau va incepe scoala are nevoie de atate,eu ce ii ofer dragoste.Acele persoane care gandesc asa ceva inseamna ca nu se gandesc la ce e bine pentru ei nu si pentru cei pe care ii iubesc
Buna ziua
trandafirialbastru
ma numesc Florentina.as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.Imi pot lua copilul din tara fara procura tatalui???Mentionez ca inca nu ... (vezi toată discuția)
Divort
MANFLORY
Sunt divortata si am in custodie un baiat de 14 ani,dupa divort am mai stat 4 ani cu fostul sot cu gandul ca se va schimba. acum mam hotarat si am plecat la ... (vezi toată discuția)