avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de mediere,cu o agentie de recrutare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de mediere,cu o agentie de recrutare personal in strainatate

Acum 3 luni,am incheiat un contract de mediere cu o agentie care recruteaza personal in strainatate(contractul contine mai multe obligatii decat drepturi si are:(( 2 pagini).Inainte de a incheia contractul am facut cateva cercetari cu privire la firma respectiva:cand s-a infiintat,daca este activa,daca este inregistrata la registru comertului si la ITM.Cand am semnat contractul(pe o perioada de 8 luni)directorul a spus ca este posibil sa plecam si in 6 zile,ceea ce nu s-a intamplat,am platit o taxa de 400 ron (pt procesare dosar) si 200 ron la medicina muncii (mentionez ca am primit bon pt banii cheltuiti).De 3 luni astept si sun in fiecare saptamana sa intreb daca a venit contractul din strainatate,iar de fiecare data primesc acelasi raspuns:au venit contracte,dar nu va aflati printre cei ,,norocosi''.Sunt persoane care au depus actele dupa mine si au plecat.In momentul cand am semnat contractul a spus ca nu selecteaza persoanele le i-a in ordine,in functie de nr.de contract de mediere.Eu am nr. la contract 168 si tot stau si astept........:">.O sa le mai las ragaz pana la sfarsitul lunii si dupa aceea vreau sa iau masuri legale impotriva lor.
Vreau sa stiu daca e posibil sa fii luat teapa si daca da,ce pot face ca sa evit ca si alte persoane sa pateasca ce am patit eu.:((
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 2 Decembrie 2013
ITM-ul si/sau Inspectia Muncii - for superior ITM-ului - au calitatea de a verifica astfel de societati ..
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
vsymalina

puteti sa va adresati atat ITM-ului cat si OPC-ului. Amandoua institutiile au drept de control, dar bineinteles pe legislatie diferita.
Daca nu ati fost selectata inca s-ar putea ca sa nu indepliniti criteriile cerute de angajatorul strain. Depinde de contr incheiate intre firma de plasare si partenerul strain.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
si eu tot in timisoara am facut dosar si ptr mine si ptr sotie si din data de 1 aprilie 2013 nam mai primit niciun rasp daca e ar fi bine daca am face o plangere colectiva te rog sa ma contactezi pe alin_snake89@yahoo.com poate gasim impreuna o solutie
Cum puteţi verifica dacă firma de recrutare în străinătate la care vreţi să apelaţi e serioasă

1. În primul rând, solicitaţi un certificat constatator de la registrul comerţului din raza teritorială în care se află societatea de mediere, ca să verificaţi starea firmei (dacă este suspendată, în insolvenţă) şi ca să verificaţi obiectul de activitate care să-i permită genul acesta de activităţi (firma ar trebuie să aibă Cod CAEN - selecţia şi plasarea forţei de muncă).

2. Verificaţi agentul de mediere, adică firma de recrutare în străinătate la Inspectoratul Teritorial de Muncă din raza teritorială în care îşi are sediul firma.

3. Mai departe, solicitaţi firmei acreditarea de la Ministerul Muncii. Orice firmă de mediere a forţei de muncă (adică firma de recrutare în străinătate, n. red.) trebuie să fie acreditată de către Ministerul Muncii, acreditare care presupune verificarea îndeplinirii unor condiţii pentru desfăşurarea acestui tip de activitate, o garanţie în plus pentru client.

4. Următorul pas pe care trebuie să-l faceţi este să verificaţi firma angajatoare din străinătate..

5. Solicitaţi prezentarea contractului care conţine oferte ferme de locuri de muncă, încheiat cu persoane juridice, persoane fizice sau cu organizaţii patronale din străinătate.

6. Încheiaţi un contract de mediere pentru orice ofertă de muncă prezentată, contract care nu trebuie să prevadă comisioane sau garanţii de la solicitanţii de locuri de muncă din străinătate, ci doar un tarif pentru prestarea serviciilor de mediere, atenţionează Cătălina Bordianu. Dacă tariful este achitat de angajatorii străini, este interzisă încasarea acestuia şi de la solicitantul din România.

Sursa:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intermediere loc de munca platit si neonorat de firma alemoraru alemoraru Buna ziua. Am incheiat un contract de mediere cu o firma din Sibiu , in vederea gasirii unui loc de munca in stainatate. La incheierea contractului am ... (vezi toată discuția)
Lucru in strainatate sisilvia sisilvia buna ziua, as vrea sa merg in strainatate la lucru printr-o firma de recrutare, aceea firma imi cere dovada ca nu sant angajat in tara. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Agentie de recrutare pentru austria si anglia SavaSorin SavaSorin Buna ziua! Imi puteti spune ce firma de recrutare functioneaza pe str. Stefan cel Mare la nr. 193 si daca este agreeata de Fortele de munca din Sibiu. (vezi toată discuția)