avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobiliara asupra unui imobil asupra ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobiliara asupra unui imobil asupra caruia exista intabulat un drept de batitatie viagera si clauza de intretinere

Am incheiat un contract de imprumut garantat cu ipoteca . Ipoteca a fost instituita asupra unui imobil care este grevat de un drept de habitatie viagera si clauza de intretinere .Nu am reusit sa achit imprumutul ,contractul de executare silita a fost pus in executare silita. Intrbarea mea este daca poate fi vandut la licitatie acest imobil asupra caruia exista intabulat dreptul de habitatie viagera si clauza de intretinere ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:37, 8 Mai 2012
Nu cumva la incheierea ipotecii titularul dreptului de habitatie a renuntat la dreptul sau sau a dat o declaratie ca renunta la drept? Daca nu, se va vinde cu acel drept, asa cum se afla acum, acel drept fiind opozabil si adjudecatarului.
In ceea ce priveste clauza de intretinere,... veti obligata sa acordati in continuare intretinere, chiar daca imobilul nu mai este proprietatea dv. .
Daca nu platiti intretinerea, se poate cere rezolutiunea contractului de intretinere, implicit desfiintarea contractului de ipoteca si a vanzarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 90 de ani, unde sa ma duc la varsta mea, am muncit o viata....cine poate sa-mi faca dreptate? licamirela licamirela Buna ziua, dragi forumisti! Va descriu o situatie grava din punct de vedere moral, in numele unei batrane batuta de soarta, in speranta ca ne veti da ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu uzufruct Aelrih Aelrih Presupunem ca persoana A incheie un contract de vanzare ( pentru casa si teren ) cu uzufruct viager si conditie de intretinere cu persoana B . Persoana B vinde ... (vezi toată discuția)