avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotararile de consiliu local anuleaza hotararile de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotararile de consiliu local anuleaza hotararile de guvern?

Buna ziua. Am si eu o intrebare?
O Hotarare de Consiliu Local este mai presus decat o lege, o hotarare de guvern?
Un judecator in stabilirea dreptatii , dupa care lege judeca?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 17 Iunie 2017
Va multumesc tuturor.

Atunci lamuriti-ma in cazul caselor nationalizate, achizitionate legal dupa legea 112/95 cu modificarile ulterioare, in baza careia , dobandesti si terenul de sub constructie:

"potrivit art 37 HG 20/1996 , privind aplicarea Legii 112/1995 republicata, potrivit ART 9 DIN HG 11/1997, in situatiile de vanzare catre chiriasi a aapartamentului si cand este cazul a anexelor gospodaresti si garajelor agerente, dreptul de proprietate se dobandeste si asupra terenului aferent cu respectarea dispozitiilor art 26 alin ultim din lege, potrivit unui paragraf de acest fel prevazut in Contractul de VC"

Consiliu Local Bistrita emite HCL 163/2005, HCL 239/2007, HCL 225/2008, HCL 8/2010 prin care Primaria BISTRITA, obliga la cumpararea terenului de sub constructie si nu ti-l atribuie gratuit conform contractului SI LEGILOR DE MAI SUS.

In acest caz care este legea pe care sa o respectam? Daca se ajunge in instanta un judecator dupa care lege judeca? ( HG SAU HCL Bistrita )

Va mutumesc
Citez din Hotărârea nr. 478/2016 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 123/2002 .


13. La articolul 18, după alineatul (3) se introduc două noi alineate, alineatele (4) și (5), cu următorul cuprins:

"
(4) În aplicarea art. 9 alin. (1) din Legea nr. 544/2001, cu modificările și completările ulterioare, prin costul serviciului de copiere se înțelege costul direct al operațiunii tehnice de copiere a informației solicitate pe suport hârtie.

(5) Costul serviciului de copiere va fi aprobat, respectiv actualizat prin actul administrativ al conducătorului autorității sau instituției publice centrale sau locale și nu poate depăși 0,05% din salariul minim pe economie calculat per pagină


Sursa : [ link extern ]

______________________________________________________________________


Citez din Hotararea Consiliului Local 243/20.12.2016
privind completarea tarifelor la transportul urban de călători în Municipiul Timişoara prevăzute în Anexa la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 34/02.02.2016, aprobarea tarifului lei/km pentru transportul cu autobuzul şi troleibuzul, precum şi aprobarea altor tarife

1. Tarife pentru solicitare și copiere documente ale RATT:
Denumire Tarife
Tarif căutare documente în arhivă 20,00 lei
Tarif copiere document A4 5 lei/filă
Tarif copiere document A3 10 lei/filă
Tarifele nu conţin TVA.


Sursa : [ link extern ]

______________________________________________________________________

Dupa cum se observa tarifele aprobate prin Hotararea Consiliului Local sunt mai mari decat prevede Hotararea de Guvern, raportat la salariul minim pe economie, respectiv 1450 lei . Din punctul meu de vedere vad un conflict intre o Hotarare de Guvern si o Hotarare a Consiliului Local . Cum se poate indrepta aceasta eroare ?
Se poate deschide actiune in contencios administrativ impotriva primariei daca nu se respecta legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare consiliu local de catre prefect bil63 bil63 Buna ziua, Stimate doamne, stimati domni, Am sa caut sa fiu cat mai succint cu putinta. In luna august am inregistrat o cerere adresata consiliului local ... (vezi toată discuția)
Avocat, notar, expert contabil - autorizatie de functionare primarie Crinel Crinel OG 99/2000 nu include profesiile liberale intre activitatile pentru care este necasar obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie. Totusi la Bacau ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliu local janina drula janina drula cine anuleaza o hotarare de consiliu local ? multumesc (vezi toată discuția)