avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Scurt ghid practic de accesare a fondurilor europene ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Scurt ghid practic de accesare a fondurilor europene pentru agricultura

daca vreti sa cunoasteti teoria, accesati site-ul apdrp
practica...aia ne omoara
pasul 1: vorbiti cu cineva care a accesat fonduri cu succes; intrebati-l la cine a apelat si cat l-a costat (onorariu consultant +cheltuieli"accesorii"
pasul2: asigurati-va ca aveti consultantul care trebuie; acesta nu trebuie sa fie neaparat bine pregatit, in schimb e musai sa aiba legaturile necesare; daca acel consultant e de la Camera Agricola, pe langa suma solicitata pentru intocmirea proiectului, asteptati-va la urmatoarele cheltuieli:
-cursuri de specializare (chiar daca aveti o licenta in domeniu, musai sa faceti si cursurile; pentru asta, consultantul nu trebuie platit suplimentar, isi ia comisionul de la cei care organizeaza cursurile)
-scanarea documentelor(chiar daca ai scanner acasa, ala nu e bun)
Daca aveti consultantul care trebuie, acesta va va indruma si spre forma asociativa care trebuie.Acum sunt la moda cooperativele agricole. Mare atentie ale cui sunt. Cotizatia dvs, de 200-300RON nu e mare scofala, dar inmultiti cu cateva zeci, chiar sute de solicitanti pe fiecare judet si vedeti ce iese. Nu indrazniti sa va faceti singuri o asociatie. Baietii nu apreciaza concurenta.Cand e vorba de asociatii, cel mai important este, cum se spune pe la noi, "a lu` cine esti, maica?"
Nu depuneti proiectul la inceputul sesiunii. Va puteti trezi cu reguli nou introduse pe la jumatatea ei.Asteptati pana aproape de final, altfel puteti avea surprize.
Nu va bazati pe Ghidul solicitantului. Sapati pe site-urile oficiale si dupa procedurile lor interne. In mod normal, ar trebui sa fie conforme cu Ghidul, dar asta e doar teorie.
Nu va bucurati daca vi s-a aprobat proiectul. Apdrp-ul se poate razgandi. Au facut-o, de exemplu, in primavara aceasta, ocazie cu care am patit-o eu(pe langa alti 400). Am cercetat un pic, si am aflat ca asta e practica lor curenta.
Daca ati primit banii, nu va bucurati nici atunci. Oricand se poate trezi vreun functionaras sa va spuna ca la pg x nu ati avut o virgula, proiectul e neconform, si va pot cere banii inapoi.
De ce oare mancam chimicale din import?
Cel mai recent răspuns: GabrielPt , utilizator 13:34, 20 Iunie 2012
Da, practica ne omoare. Dar si teoria este o practica scrisa. Daca n-ai teoria nici practica e suficient de buna pentru a invata pentru viitor. Teoria ne da limbaje tehnic pe care se baseaza practica altora, si fara ea nu invatam de greselile, de capul al tertilor, asa cum dv ne invata despre perseveranta si domenii pe care trebuie ne bazam. Tot e important.
Un subiect extrem de interesant!

Mi se par interesante:

- scanarea documentelor - institutia care primeste documentele trebuie sa stabileasca tipul fisierelor (pdf, tiff, jpeg etc.), rezolutia si color format (color, A/N sau Grayscale) - altfel discutam doar de taxe ascunse

- schimbarea regulilor in timpul jocului - ii multumim marelui maestru in ale schimbarii regulilor domnul ex-premier Boc etc.

Din prezentare rezulta ca este indicat sa va inarmati cu rabdare si, mai ales, sa va pregatiti documente pentru proces cu institutiile statului.
i-am dat in judecata, mai ales ca am descoperit ca nu e prima data cand fac asa ceva (adica modifica regulile in mijlocul sau la sfasitul sesiunii.)
Intre timp am mai aflat si ca, daca admit contestatii, nu-si fac target-ul...Ati vazut bine: unul din criteriile conform carora agentia isi evalueaza performantele e numarul de contestatii admise. Acesta trebuie sa fie mai mic de 3% din numarul proiectelor..Si noi ne miram ca prostii de ce le resping..
odata ,la o informare mi s-a spus ca aceste fonduri europene nu sunt facute pentru cei care nu au bani !morala ; bani la bani trag !sarac ai fost , sarac vei ramane !si da! mancam chimicale din import!Sanatatea a devenit doar o chestiune de decizie personala .,,Ajuta-te singur,, a devenit un nou stil de viata!
Scopul sau obiectivul principal al fondurilor europene este ca sa ajute pe cei ce stiu si doresc sa progreseze eficient pentru economia unei tari. Demonstrezi ca stii sa te dezvolti si vei primi banii.In PNDR chiar si masura 141 iti cere sa te dezvolti, sa produci, sa vinzi, sa cresti!
Nu exista ajutor pentru cei ce vor sa faca mult dar nu au nici macar o realizare.
Pentru cei care sunt la inceput,exista finantari din alte surse.Aceste fonduri nu sunt ajutoare sociale, sunt ajutoare pentru dezvoltare.

Alte discuții în legătură

Statistică europeană la adresa româniei. (rezultatul ultimilor 25 de ani.) POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE 1. Cea mai bisericoasă tară din Uniunea Europeană (locul 1 la numarul de biserici pe cap de locuitor). 2. Cea mai înapoiată ţară europeană (45 % ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene fara cofinantare kpas2005 kpas2005 se pot accesa fonduri europene fara cofinantare?este suficient sa ai teren in mediul rural? (vezi toată discuția)
Producator agricol autorizat Duma Liliana Duma Liliana Cultiv 7 ha porumb si 1 ha cartofi si vand produsele in piata si chiar de acasa pe baza certificatului de producator. Daca doresc fonduri europene pentru ... (vezi toată discuția)