avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... obiectul cererii la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

obiectul cererii la CEDO

La punctul V in model, "EXPUNEREA OBIECTULUI CERERII", se trec asteptarile in urma judecatii CEDO, adica cererile vizand daunele morale si materiale si justificarea lor sau altceva? Unde se trec cererile vizand daunele daca la punctul V?
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 10:03, 15 Mai 2012
Recunoasterea unui drept, sau constatarea incalcarii legii cu premeditare este deasemenea o satisfactie echitabila dar si necesara mie, deoarece exista in legislatie cum ca dupa judecata CEDO, o plangere contra functionarului poate fi depusa in baza hotararii CEDO
Doresc sa specific faptul ca principiul CEDO al echilibrarii intereselor partilor este fals intr-un proces intre cetatean si stat (nu mai stiu pe unde am citit de existenta acestui principiu). Statul roman este obligat sa-ti asigure drepturile. Nu exista nici un considerent echitabil care acorda circumstante atenuante statului roman cand nu-ti acorda un drept, fara nici un motiv rezonabil (cum ar fi starea de urgenta nationala - si chiar si atunci e foarte greu sa fi privat de vreun drept, in special cel la viata. De exemplu, nationalizarea proprietatii private pentru salvarea de vieti omenesti este un motiv rezonabil, fiindca si drepturile au o ordine prioritara)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire proprietate cedo Dana Maria Corneanu Dana Maria Corneanu Am formulat o cerere la CEDO in 2010, privind restituirea in natura a unui teren preluat abuziv (fara titlu) de statul roman. In ultima adresa primita de la ... (vezi toată discuția)
Raspundererea statului in litigiile de munca sofiao sofiao As dori sa intreb daca pot actiona statul in judecata la CEDO in urmatorul context: - Am actionat in instanta angajatorul pentru o concediere nelegala. - ... (vezi toată discuția)
Dovedire prejudiciu cedo andreigrigoriu andreigrigoriu Stimați forumiști, Deschid această discuție pentru a vă familiariza cu modul de calcul în ceea ce privește acordarea ... (vezi toată discuția)