Buna ziua,
Lucrez la o firma cu capital privat strain, momentan ma aflu in CCC, insa la inceputul lunii iulie trebuie sa revin la serviciu intrucat copilul meu implineste 2 ani. Stiu ca Legea 193/2006 prevede ca, la cererea salariatului, angajatorul poate elibera aceste tichete de cresa (stiu, nu le elibereaza el propriu-zis).
Puteti, va rog, sa imi spuneti daca as putea beneficia de astfel de tichete pe o perioada de 1 an pana cand bebe va putea fi dus la gradinita?
Si care este valoarea lunara a acestor tichete? Am citit undeva cum ca ar fi 300 lei, in alta parte 370 lei, asa ca nu mai stiu care este de fapt suma.
Si, inca ceva, le pot folosi si la cresele private? Ca la stat nu am mai gasit locuri pentru a-mi inscrie copilul.
Multumesc anticipat.
Intr-adevar, lucreaza si deci obtine un venit din salariu, ca orice alt angajat, insa daca nu a beneficiat de aceasta facilitate si revine la serviciu chiar si cu cateva zile inainte de expirarea concediului, la fel ca si in cazul stimulentului, poate sa solicite acordarea de tichete de cresa.
Sincer, mi se pare absurd ca aceste tichete sa se acorde doar persoanelor care nu beneficiaza de CCC. Acest lucru ar insemna ca parintii sa isi dea copiii la cresa fie la o luna de la nastere, fie la 3 luni (in functie de concediul de maternitate), ceea ce foarte rar se intampla.
Va inteleg punctul de vedere, va multumesc pentru raspunsuri, probabil aveti dreptate in ce priveste textul de lege, insa eu continuu sa cred ca legea poate fi interpretata si in maniera prezentata de mine mai sus.
De altfel si dvs. ati precizat ca aceste tichete se pot acorda si angajatilor care revin la serviciu inainte de expirarea CCC.
Desigur,in masura in care s-au intors mai devreme de 1, 2 ani in activitate nu mai beneficiaza nici de concediu si nici de indemnizatia de cc si atunci sunt indreptatiti sa solicite unitatii acordarea acestor tichete in masura in care si unitatea are bugetat asa ceva,iar unitatea emitenta a t.c.are contract cu cresa unde este inscris copilul.
Dvs.in comentariul initial vorbeati despre revenirea in activitate dupa expirarea ccc,la termenul legal de expirare ,in cazul dvs. cand copilul implineste 2 ani si de solicitarea acestor tc in aceste conditii,nu la intreruperea ccc.si revenirea mai devreme cu posibilitatea solicitarii tc....
Eu ar trebui sa revin la serviciu pe data de 6 iulie (joi), insa voi reveni luni. Deci, inainte de expirarea concediului.
Am intrebat deja la serviciu daca as putea beneficia de aceste tichete. Astept raspunsul. Se pare ca sunt prima persoana care solicita asa ceva.
Vom vedea.
Tichete cresa
CCalin
Buna ziua,
Pana la ce varsta a copilului fara handicap, o angajata are dreptul la tichetele de cresa in conditiile noii legislatii privind biletele de ... (vezi toată discuția)
Tichet de cresa
sorinacheis
Ma aflu in Ccc si beneficiez de indemnizatie.Am sa ma intorc la servici cu 60 zile inainte sa implineasca copilul meu 2ani pt a beneficia de stimulent.Pot sa ... (vezi toată discuția)