avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzurile presedintelui si administratorului de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzurile presedintelui si administratorului de bloc

Buna ziua. As dori sa fac o plangere pentru presedintele blocului si o plangere pentru administratorul blocului....as vrea sa stiu cui trebuie sa ma adresez. tinand cont ca sunt doar 2 persoane la intretinere .Noi suntem singura familie din bloc pentru care intretinerea vine de 600 lei iar ptr ceilalti 150-300 lei. Cum se procedeaza daca doresc sa vina in control un expert contabil? Nu mi se pare corect ca la 2 persoane sa vina 600 lei iar la 5 sa vina 300 lei
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:40, 12 Mai 2012
Cereti presedintelui explicatii si daca nu sunteti multumit puteti lua legatura cu cu un expert contabil membru CECCAR pentru o expertiza financiar-contabila (dar atentie ca nu este gratuita si nici foarte ieftina).
Pt. denisee
Este putin probabil sa se fi afisat lista de plata a lunii aprilie pana in data de azi, 11.05. Mai verificati o data, dar mai mult ca sigur ca lista afisata este pentru luna martie, cand a fost furnizata si caldura.
@denisee,
Pe lista de plata sunt afisate costurile intretinerii pe mai multe coloane.
Dumneavoastra spuneti de suma totala si este dificil sa ne dam cu parerea daca e mult sau putin pe total.
Cititi lista de plata si comparati cu vecinii dumneavoastra.
Dar nu totalul ci pe fiecare coloana.
Sunt, de exemplu, cheltuieli repartizate pe persoane. Vedeti daca sumele repartizate dumneavoastra pe persoane sunt egale cu sumele repartizate altor vecini cu acelasi numar de persoane. Dar comparati numai acele cheltuieli ce se repartizeaza pe numar de persoane: energia electrica comuna, gazul daca este la comun, salubritatea.
Toate, sau aproape toate celelalte cheltuieli, se repartizeaza dupa alte criterii (suprafata apartamentului, consum contorizat...) si nu au nici o legatura cu numarul de persoane.
Si-aici puteti face verificari si corelatii direct pe lista de plata. De exemplu, daca aveti apometre in apartament, verificati consumul efectiv cu cel trecut pe lista de plata.
Asa verificati fiecare coloana de pe lista si vedeti unde este greseala, daca este.
Spuneti-ne ce constatati si-n functie de situatie va mai putem indruma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cit costa un metru cub de apa calda ContSters10241 ContSters10241 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca puteti cit costa un metru cub de apa calda in pitesti?si daca este adevarat ca blocurile care sunt mai aproape de centrala ... (vezi toată discuția)
Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Platesc apa calda mai mult decat consum conform contoarelor andreiSRR andreiSRR Am instalat in toamna apometre in apartament si raportez consumul de apa incepand din octombrie. Tocmai s-a afisat intretinerea pe decembrie si constat ... (vezi toată discuția)