avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cand am dreptul la o alta gradatie si ce posibilitati ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cand am dreptul la o alta gradatie si ce posibilitati de majorare a salariului exista?

cand am dreptul la o alta gradatie profesionala? in prezent sun incadrat in functia publica de consilier grad profesional principal clasa de salarizare 42 gradatia a 5-a in calitate de asistent social avand un salariu lunar brut de 987 lei, iar netul este de 748 lei. gradatia imi este acordata din 01.05. '11. ce alte posibilitati de majorare a salariului mai rapide sunt ? (bonusuri sporuri prime. etc). va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 15:11, 13 Mai 2012
cand am dreptul la o alta gradatie profesionala?
Ce e aia gradatie profesionala?...

Vechime in munca - gradatia 5 cuvenita la peste 20 de ani, este maximul.
Ca si grad al functiei publice, puteti participa la examenul de promovare in grad profesional superior (crestere de maxim 100 de lei cred - si cum nici noua putere nu a "promis" nimic de o lege de salarizare care sa si aplice.... o sa ramaneti pana la pensie pe acesti bani pe actuala legislatie!....) daca indepliniti conditiile prevazute de statutul functionarilor publici:
Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.

posibilitati de majorare a salariului mai rapide sunt ? (bonusuri sporuri prime. etc).
In sistemul bugetar?#-o din Romania:((?
Ori aveti glume in program, ori nu prea sunteti conectat la realitate:(

Daca doriti cu adevarat sa castigati mai multi bani, avand in vedere domeniul in care lucrati, incercati sa mergeti ingrijitor de batrani in Germania/Austria/Italia - 900-1000 de euro, bani pe care aici ii veti primi in 5-6 luni.
Doar de asta suntem atat de calificati si urmam atatea scoli in Romania, ca sa fim sclavi la straini, multumita conducatorilor din ultimii 20 de ani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad profesional functionar public ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica,sint incadrat ca si Consilier asistent din august 2012. Anul acesta in luna iunie termin si masteratul in ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad profesional Ely - Nuti Ely - Nuti În urma absolvirii facultăţii, în anul 2007 luna octombrie am fost încadrată din funcţia publică de referent clasa III grad profesional superior ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta a functionarilor publici in 2010 functionar 1 functionar 1 solicit raspuns la intrebarea :daca pentru avansarea in treapta 2 si 1 de salarizare in 2010 ,in mod exceptional vechimea poate fi redusa la 1 an de catre ... (vezi toată discuția)