avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cost succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cost succesiune

As dori si eu sa stiu macar cu aproximatie cat costa o succesiune facuta in cele 6 luni de la deces.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: biancarenata , utilizator 21:41, 11 Mai 2012
taxele succesorale se stabilesc in functie de compunereea masei sccesorale. singura taxa care s percepe in functie de trecerea unei perioade de timp este, impozitul care-l percepe statul daca succesiunea se dezbate dupa doi ani sau mai mult de la data deschideri. conform codului fiscal, 1% din valoarea masei succesorale.
vloarea masei succesorale se stabileste in functie de fiecare bun care s-ar gasi in masa succesorala.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
antonia77, utilizator
Important este sa o faceti in termen de 2 ani de la deces pentru nu a plati impozit de 1% pe masa succesorala, nu in 6 luni! Pe Vechiul Cod Civil acest termen de 6 luni era termen de exercitare a dreptului de optiune succesorala, upland puteati sa acceptati sau renuntati. Pentru succesiunile care se deschid dupa 1 oct 2011, acest termen este de 1 an. Succesiunile se deschid prin moarte.
Calculul impozitului daca se depaseste 2 ani de la deces precum si onorariul notarului pt succesiune se calculeaza in functie de bunurile aduse la masa succesorala. Bunurile imobile sunt expertizate conform unei grile imobiliare pt uzul notarilor.
Va multumesc pentru operativitate si pentru raspunsuri.

Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pt succesiune Maria1952 Maria1952 buna ziua, ma intereseaza sa stiu care sunt costurile (taxe notar, taxe pt imobil, sau ce alte taxe se mai percep), pt deschiderea unei succesiunie mentionez ... (vezi toată discuția)
Succesiunea b14tch b14tch Buna ziua, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu ceva daca se poate. Anul trecut in noiembrie tatal meu a murit.. si mama nu stie exact cum sa procedeze cu ... (vezi toată discuția)
Termen dezbatere succesiune fara taxe suplimentare elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca neinceperea dezbaterii succesiunii dupa moartea tatalui in maxim 6 luni are drept consecinta plata unor taxe ... (vezi toată discuția)