avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reclamatie itm, bani concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reclamatie itm, bani concediu odihna

Am fost angajat la o firma de panificatie ca sofer pe o perioada de aproape 7 luni, mi-am dat demisia am stat in preaviz 20 de zile si le-am cerut bani pe concediul de odihna care era de 12 zile, ei nu vor sa imi dea bani.Eu le-am spus ca le fac reclamatie la ITM iar ei au spus ca sa le fac si bani care aveau sa mi dea mie ii da spaga la ITM.Vreau sa stiu daca am vreo sansa sa imi recuperez bani pe concediu de la ei si daca pot face relmatie la ITM, unde trebuie facuta?La firma sunt m-ai multe nereguli cum ar fi ca in contract suntt scrise 8 ore de munca pe zi 40 pe sapt dar noi lucram 15-16 ore pe zi si avem doar un liber pe luna...si ala daca avem cine sa lucreze in schimb...
Cel mai recent răspuns: trascaelena , utilizator 17:50, 15 Mai 2012
Reclamatia la ITM s-ar putea sa nu va rezolve problema dar este bine sa incercati chiar daca au zis ca "spaguieste" pe inspectori.
Cel mai sigur este chemarea in judecata a angajatorului, fiind litigiu de munca nu platiti taxe judiciare. Daca sesizati mai intai ITM, anexati la cererea de chemare in judecata si raspunsul ITM. Ramane si spaga data degeaba.
Cat despre neregulile din firma cred ca era mai corect sa le semnalati in calitate de salariat nu dupa ce ati parasit unitatea. Ati fost de acord cu astfel de practici daca nu v-ati plans.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
ContSters42179, utilizator
Unde anume trebuie sa il chem in judecata cum se procedeaza? De ce documente am nevoie?
Va adresati cu cerere tribunalului din raza de domicilu.
trascaelena

puteti sa faceti linistita reclamatie la ITM-ul local. Institutia va dispune plata CO neefectuat. In caz de neplata va adresati din nou ITM-ului pentru a verifica nerespectarea masurilor si ii puteti actiona si in instanta. Cat despre spaga.....nu credeti tot ce va spun patronii. Incearca sa va intimidezeB-)
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar contract de munca colega3 colega3 acum 3 sapt. mi-am dat demisia. in contractul de munca am avut trecut salarul minim, dar in mana luam mai mult . ce inseamna acest lucru legal in caz ca ajung ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm victoria87 victoria87 Buna ziua, Am lucrat pana la 1.09.2016 la o firma unde am plecat cu demisie in urma incheieri activitatii am primit actele de incetare a activitatii si am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz samanta samanta Buna dimineata, va rog sa imi spuneti, in baza carui articol din lege pot solicita efectuarea concediului de odihna in perioada de preaviz. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)