avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare creanta ..?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare creanta ..?

Buna seara.Am primit zilele acestea de la o firma de recuperare creante o instintare pentru achitarea a doua contracte pe care le-a achizitionat fratele meu acum aproape doi ani.Frate meu nu mai locuieste cu mine de mai bine de un an jumate ,dar nu in acest timp nu a facut mutatia la noua adresa .Ce pot eu sa patesc in aceasta situatie (pot intra cu executor sa execute diverse lucruri) si cum pot eu sa-l ajut pe frate in acesta situatie tinand cont ca suma este consistenta.Ce sfat sa-i dau
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 08:37, 14 Mai 2012
Primul pas pe care il aveti de facut este sa notificati ( anuntati ) respectiva firma ca fratele dvs in prezent numai locuieste la adrs respectiva ( nu aveti obligatia sa le comunicati si noua adrs).

Pasul doi, sa fiti atenta daca datoria este veche si a intervenit termenul de prescriptie, iar in cazul in care nu este prescrisa sa ii recomandati fratelui dvs sa incheie cu ei un o conventie de plata prin care le plateste datoria in rate pe parcursul mai multor luni.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neplatita de 7 ani... bogdancozmin bogdancozmin Buna ziua, numele meu este Bogdan si am o intrebare: pot fi obligat sa platesc o factura restanta de 7 ani? Problema sta in felul urmator: mama mea, Mihaela a ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa ?! lavy80 lavy80 Va cer ajutorul intr-o problema petrecuta in urma cu 11 ani astfel : un membru al familiei a facut un contract cu firma Orange pentru un prieten ,iar acesta ... (vezi toată discuția)
Executare silita florinirolf florinirolf buna seara sunt nou aici si nu pre stiu cum merge treaba fratele meu a facut un credit in 2007 in franci elvetieni a plecat in strainatate si a venit anul ... (vezi toată discuția)