avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transmitere Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transmitere Revisal

Buna ziua.

Daca doresc sa raportez in Revisal reluarea incepand cu data de 01.04.2012 a unui contract suspendat anterior, ce se intampla, avand in vedere ca am depasit termenul de transmitere?
Pentru reluarea activitatii, salariatul trebuie sa depuna o cerere in acest sens, sau e suficient un act aditional de reluare a activitatii?
Dar daca la transmiterea suspendarii contractului am precizat ca acesta va fi suspendat pana in 31 martie, mai e necesara raportarea reluarii contracului?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
ramona chisalita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 4 Februarie 2021
Din pacate , afirmatia a stat in picioare pana acum la cateva controale ale ITM-ului in tara si nimeni nu a patit nimic ... nu confundati definitia data de DEX cu ceea ce inseamna eroare in REVISAL.

Daca , prin absurd, eroare = netransmiterea REVISAL-ului aceasta ar implica faptul ca multi angajatori ar scapa de amenzile date de ITM.
Cu tot respectul @freeelis, dar mie personal, mi-e greu sa cred ca undeva, in tara, s-au ratacit ceva inspectori ITM care sa priveasca cu toleranta netransmiterea in 20 zile a incetarii suspendarii.Ca urmare am sunat la ITM Suceava unde am purtat o conversatie scurta cu jurista de acolo(va pot da pe privat, daca doriti ,numele ei).Dansa mi-a fluturat art.17, C.. Mun de care am amintit mai sus, iar in ceea ce priveste eroarea, a sarit de 7 metri(scuzati exprimarea ) ca omisiunea asta se lasa cu amenda...
So..eu m-am lamurit..:)
Din pacate pentru acea inspectoare as vrea sa vad si eu textul de lege care prevede termenul in care se transmite incetarea suspendarii ... poate nu stie ce inseamna modificarea c.i.m... in acest sens, ar trebui sa vada art.41 alin.3 C.mun.

Intr-adevar, netransmiterea in termen este sanctionata .. poate ITM SV are o alta HG in care este prevazut si termenul pentru transmiterea incetarii suspendarii c.i.m. ...

Ce pot sa spun, este ca asa cum practica judiciara este neunitara, tot asa si practica ITM-urilor este neunitara nu numai la nivel national , dar si la nivel de ITM ... :tooth:
Bună ziua a-si avea o întrebare am încetat activitatea unui angajat cu data de 27.01.2021 fără a transmite actul aditional de marire salariului pe economie pot sa remediez problema dacă da care ar fi pasi.Multumesc frumos
1.Anulare incetare c.i.m.
2.Modificare salariu
3.Incetare c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal cu modificari clauze ulterior incetarii suspendarii unui cim trandafir2 trandafir2 Buna ziua, In situatia unui cim suspendat anterior, cim care se doreste a fi modificat odata cu reluarea activitatii salariatului, cum se poate transmite ... (vezi toată discuția)
Revenire dupa concediu crestere copil in revisal eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Am nevoie de un raspuns urgent O salariata are contractul de munca suspendat pentru CCC in intervalul 19 oct 2010- 26 aug 2012. Salariata si-a ... (vezi toată discuția)
Termen transmitere decizie de incetare cu acordul partilor marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca fac decizia de incetare pe data de 05(art.55 b) si-o transmit pe aceiasi data ,cererea este din data de ... (vezi toată discuția)