avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formular A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formular A1

In cazul in care un agajat urmeaza sa fie detasat intr-un stat membru pentru o perioada de doar 1 saptamana, mai este necesar formularul A1?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
RoxanaSTT, utilizator
Cel mai recent răspuns: RoxanaSTT , utilizator 10:38, 19 Octombrie 2018
Da, este necesar obtinerea formularului A1.
Multumesc! Mi s-a parut ca in lege formularea este prea generala. Am gasit la un moment dat o informatie conform careia lucratorii care sunt detasati pentru o perioada mai mica de 8 zile nu mai au nevoie de acest formular. Credeti ca exista posibilitatea aceasta?
Pentru angajatii unei firme cu sediul intr-un stat membru ce-si detaseaza angajatii in baza unui contract comercial cu un partener dintr-un alt stat memembru, pe teritoriul acestuia din urma, exista trei exceptii ce permit plata taxelor in si la cuantumurile din statul de resedinta:
- posesorii formularului portabil A1
- muncitorii transfrontalieri
- muncitorii implicati in montajul unor piese/utilaje, etc - cu conditia ca perioada de montaj sa nu depaseasca 8 zile
Imi pueti indica numarul legii care cuprinde aceasta informatie? Va multumesc mult!
Vedeti prevederile Directivei 96/71/CE privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii si ale Regulamentului Consiliului (CE) nr. 1408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrilor familiilor lor care se deplaseaza in interiorul Comunitati.

Alte discuții în legătură

Detasare sau delegare? mihaela495 mihaela495 O SC din Ro fiind in discutii pentru a executa o lucrare intr-o alta tara, viitorul beneficiar a zis ca ar fi nevoie ca angajatii firmei din RO sa detina ... (vezi toată discuția)
Formular a1 glaz glaz Sunt medic specialist ginecologie si momentan lucrez 2 saptamani in Romania si 2 saptamani in Anglia .As dori sa aplic pentru acest formular A1 ca sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Sc care detaseaza angajați mihaela672003 mihaela672003 As dori sa știu ce condiții trebuie respectate de o Societate care detaseaza angajații in străinătate si nu are producție in România, ... (vezi toată discuția)