avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Desfiintarea executorilor bancari anuleaza si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Desfiintarea executorilor bancari anuleaza si executarile silite impuse de catre acestia?

In urma cu 3 ani am fost executat silit pentru un credit de nevoi personale. Executarea silita a fost facuta de catre corpul executorilor bancari al bancii respective. S-a convenit atunci ca recuperarea datoriei sa se faca prin depuneri lunare in contul corpului executorilor bancari din Bucuresti.Evident, acum platesc o rata lunara mult mai mare in raport cu cea initiala.

Intrebare:

In conditiile in care executorii bancari au fost desfiintati ,mai este valabil procesul de executare silita?

Contul corpului executorilor bancari nu a fost si el anulat?

Se poate cere bancii sa se revina la ratele lunare de dinaintea executarii silite?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:43, 15 Mai 2012
Domnule,

Executorii bancari sunt acum executori judecatoresti, nu au fost desfiintati ci asimilati.
Singura schimbare este ca la ce datorati bancii se va adauga onorariul executorului, in cuantum de cel putin 10 % din creanta. restul sunt detalii.
Bucurat-va, veti plati mai mult. Multumiti-le executorilor judecatoresti, ei s-au straduit sa ii faca sa dispara pe executorii bancari.
In conformitate cu prevederile legii nr. 287 din 2011, executorii bancari si-au incetat activitatea si au devenit executori judecatoresti. Nu este o desfiintare propriu-zisa ci o asimilare conform unui text de lege. Executarile silite privind contracte de credite pot fi continuate de executorul care a inceput urmarirea silita, adica fostul executor bancar le poate executa in continuare dar din postura de executor judecatoresc.
Jocandi Causa a scris:

Singura schimbare este ca la ce datorati bancii se va adauga onorariul executorului, in cuantum de cel putin 10 % din creanta.


... si pentru care onorariu, executorul are nevoie de incuviintarea instantei.

Serios? In temeiul carei prevederi legale? Daca-mi veniti iar cu parerea unui procuror care habar nu are ce este aceea executare silita... ma dezamagiti.

Nu este nevoie de o noua incuviintare, executarea silita a titlului executoriu este deja obtinuta.

Cautatul pe goagle nu va face expert in drept.
nu e parerea niciunui procuror...

Executarea procesului verbal de cheltuieli din dosarul nr. 1/2004, ca orice titlu executoriu, ar fi trebuit încuviinţată de instanţa de judecată, în condiţiile dispoziţiilor art. 3731 din C. proc. civ. - Dosarul nr. 37/2005 ...

e MONICA LUISA MACOVEI- MINISTRUL JUSTITIEI

[ link extern ]

ps
dvs sunteti expert, va rog dati informatii (nu pareri) corecte!
dar se pare ca informatia (prin goagal) e mai tare ca orice.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
ContSters233047, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita vladvlad2 vladvlad2 In anul 2007,am incheiat un contract de credit cu Banc..,pentru emiterea unui card de credit de pe care am extras in acelasi an suma de 1400ron. In octombrie ... (vezi toată discuția)
Dosar de executare inceput de executorul bancar in anul 2009 Irina S. Irina S. Dosarele de executare incepute de catre un executor bancar in anul 2009 (titilu executoriu, contract de imprumut, executare silita incuviintata de catre ... (vezi toată discuția)
Executare " silita "?! mancipri mancipri este legal daca ai intarziat cu 2 rate la o banca , acea banca sa trimita la locul de munca si datornicului si girantului o notificare prin care sa ceara sa le ... (vezi toată discuția)