avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Desfiintarea executorilor bancari anuleaza si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Desfiintarea executorilor bancari anuleaza si executarile silite impuse de catre acestia?

In urma cu 3 ani am fost executat silit pentru un credit de nevoi personale. Executarea silita a fost facuta de catre corpul executorilor bancari al bancii respective. S-a convenit atunci ca recuperarea datoriei sa se faca prin depuneri lunare in contul corpului executorilor bancari din Bucuresti.Evident, acum platesc o rata lunara mult mai mare in raport cu cea initiala.

Intrebare:

In conditiile in care executorii bancari au fost desfiintati ,mai este valabil procesul de executare silita?

Contul corpului executorilor bancari nu a fost si el anulat?

Se poate cere bancii sa se revina la ratele lunare de dinaintea executarii silite?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:43, 15 Mai 2012
Dna Macovei nu stie despre ce vorbeste.
vedeti, asta e pericolul cand te dai pe goagle, preiei prostii, fara sa iti dai seama si le mai si transmiti mai departe.

Nu exista niceieri in C.Pr.Civ. care sa stipuleze ca este nevoie de o incuviintare a executarii silite a titlului executoriu reprezentat de procesul-verbal de consemnare cheltuieli de executare. Este necesara incuviintarea executarii silite a titlului executoriu, asta e clar, dar nu si a pv de consemnare cheltuieli.

Art. 563 prevede clar cum se face distribuirea in caz de consurs de creante. Nu exista acolo nicio prevedere legala care sa stipuleze ca ceilalti creditori intervenienti trebuie sa obtina in prealabil incuviintarea executarii silite. printre acestia se afla si executorul judecatoresc.

Madam Macovei habar nu are ce spune.

Un executor nu isi poate lua cheltuieli de executare facute in alt dosar de executare decat cel in care se face distribuirea nu pt ca nu are incuviintarea executarii silite ci pt ca nu sunt facute in interesul comun al tuturor creditorilor, asa cum prevede in mod imperativ art. 563 alin.1 lit. a C.Pr. Civ.

No, v-am dat deja prea multe lectii gratuite de drept.
Jocandi Causa a scris:

Dna Macovei nu stie despre ce vorbeste.
...
Madam Macovei habar nu are ce spune.


... eee, asta e chiar buna!:rolleyes:
:rofl:
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
ContSters233047, utilizator
:offtopic:
Va rog, pe forum discutam ideea, nu persoana, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita vladvlad2 vladvlad2 In anul 2007,am incheiat un contract de credit cu Banc..,pentru emiterea unui card de credit de pe care am extras in acelasi an suma de 1400ron. In octombrie ... (vezi toată discuția)
Dosar de executare inceput de executorul bancar in anul 2009 Irina S. Irina S. Dosarele de executare incepute de catre un executor bancar in anul 2009 (titilu executoriu, contract de imprumut, executare silita incuviintata de catre ... (vezi toată discuția)
Executare " silita "?! mancipri mancipri este legal daca ai intarziat cu 2 rate la o banca , acea banca sa trimita la locul de munca si datornicului si girantului o notificare prin care sa ceara sa le ... (vezi toată discuția)