avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Verificare in timpul concediului medical, consecinte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Verificare in timpul concediului medical, consecinte

am ramas intepenit de spate si m-am prezentat la medicul de familie care mi-a dat trimitere la un medic specialist neurolog si apoi la un medic specialist la BFT(fizioterapie) , in urma consultului m-i s-a acordat concediu medical.Ieri aflandu-ma la domiciliu , in timp ce dormeam pe la ora 15:30 au fost doi colegi de serviciu sa ma verifice daca sant acasa si nu am auzit cand au sunat la interfon(precizez ca acestia nu au fost impreuna cu reprezentantii platitorilor de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate , ci au venit singuri trimisi de un sef de birou).am fost luat la rost de catre sefii mei si pus sa fac raport cu privire la faptul ca nu am fost gasit la domiciliu intre orele stabilite in declaratia pe care am semnat-o in prezenta doctorului de familie(si aici precizez ca nu stiam orele cand trebuia sa fiu la domiciliu intr-ucat pe declaratia care am completat-o nu se vedea nimic , era stearsa). Pot fi sanctionat , sau mai rau ....pot fi dat afara din serviciu?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:22, 15 Mai 2012
OUG 36/2010 pentru modificarea si completarea OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

1. Dupa articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 3^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 3^1
Pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, persoanele prevazute la art. 1 trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa indeplineasca stagiul minim de cotizare prevazut de prezenta ordonanta de urgenta;
b) sa prezinte adeverinta de la platitorul de indemnizatii din care sa reiasa numarul de zile de concediu de incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni, cu exceptia urgentelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A;
c) sa fie prezente la domiciliu sau la adresa indicata, dupa caz, in intervalul de timp si in conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, in vederea exercitarii verificarii de catre reprezentantii platitorilor de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate."

Asa dupa cum se poate observa,exercitarea verificarii este in vigoare,iar prezenta la domiciliu in intervalul orar indicat de norme,respectiv 8,00-11,00, 12:00 17:00, 18:00-20:00, o conditie obligatorie pt. a putea beneficia de indemnizatia de cm.
Recomanda

Ramane la latitudinea firmei daca va lua masuri impotriva dv.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - verificare angajat in concediu medical magic_glassbest magic_glassbest Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca fiind in concediu medical managera sa verifice daca sunt acasa. Mentionez ca acest lucru nu este trecut in ... (vezi toată discuția)
Verificarea la domiciliu a celor care se afla in concediu medical andreia85 andreia85 Mai este valabila verificarea la domiciliu pentru cei care se afla in concediu medical? (vezi toată discuția)
Verificare prezenta concediu medical cristinabodnar cristinabodnar Buna ziua! As dori sa stiu in ce masura este legal, constitutional, etc, (SI CARE ESTE TEMEIUL LEGAL AL UNOR ASEMENEA MASURI) ca angajatorul (statul - sunt ... (vezi toată discuția)