avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim

Buna ziua,
Stie cineva daca in cazul unui angajat strain s-a dat vreo lege cum ca salariul minim ar fi egal cu salariul mediu pe economie? Intreb pt ca am o persoana fizica care are angajata o bona filipizeza iar cei de la prelungirea permisului de sedere i-au spus ca trebuie sa-i mareasca salariul la 2117 lei conf legii.
A auzit cineva de legea asta?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 14 Mai 2012
Nu exista o asemenea lege.Daca cei care au afirmat asa ceva au habar,sa indice temeiul legal.
Legea vorbeste doar ca persoana care doreste sa ii fie prelungita permisul de sedere trebuie sa aiba un venit egal cu cel mediu. Legea nu obliga angajatorul sa ii ofere aceasta suma, dar daca doreste ca permisul de sedere să ii fie prelungita, trebuie sa ii creasca salariul.
Multumesc frumos pt raspunsuri!
Pana acum avea 800 RON si mi-au spus sa-i fac act aditional la 2117 RON pt dosarul de prelungire a sederii.
Art.56 din OUG nr.194/2002:
Prelungirea dreptului de şedere temporară în scop de muncă sau detaşare
(1) Străinilor intraţi în România în scopul angajării în muncă, posesori ai unei autorizaţii valabile de muncă pentru lucrători permanenţi, lucrători sezonieri, lucrători stagiari, sportivi, nominală, pentru lucrători transfrontalieri sau pentru lucrători înalt calificaţi li se prelungeşte dreptul de şedere temporară dacă prezintă următoarele documente:
a) contractul individual de muncă cu normă întreagă, vizat de inspectoratul teritorial de muncă, din care să rezulte faptul că salariul înscris este cel puţin la nivelul salariului mediu brut pe economie. În cazul lucrătorilor înalt calificaţi, acesta va fi la nivelul de cel puţin 4 ori salariul mediu brut pe economie;
b) actul medical de atestare a stării de sănătate, din care să rezulte că străinul este apt pentru a fi încadrat în muncă.
(2) În cazul în care informaţiile sau documentele furnizate, pe care se întemeiază cererea străinului posesor al unei autorizaţii valabile de muncă pentru lucrători înalt calificaţi, sunt necorespunzătoare, Oficiul Român pentru Imigrări îi comunică solicitantului informaţiile suplimentare cerute şi stabileşte un termen de 30 de zile pentru trimiterea acestora. Termenul prevăzut la art. 51 alin. (4) se suspendă până la primirea de către Oficiul Român pentru Imigrări a informaţiilor sau a documentelor suplimentare necesare. Dacă nu au fost furnizate informaţiile sau documentele suplimentare până la termenul prevăzut, solicitarea poate fi respinsă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat strain ramoilis ramoilis Care este procedura de incadrare in munca a unui angajat strain? Exista vreun temei prin care angajatorul roman are obligatia de a-i plati un anumit ... (vezi toată discuția)
Salariu minim cetateni straini incadrati in romania handaricimarin handaricimarin s-a promulgat o noua OUG care reglementeaza un salariu mediu pe care cetatenii straini incadrati in munca pe teritoriul Romaniei trebuie sa-l aiba?daca da,la ... (vezi toată discuția)
Angajat cetatean strain cu permis de sedere de lunga durata nic23ro nic23ro Buna ziua, Sunt obligata sa-i dau salariu mediu pe economie unui cetatean turc, cu permis sedere pe termen lung-UE, cu drept de munca si familie romana? Am ... (vezi toată discuția)