Va rog foarte mult sa-mi raspundeti si mie la urmatoare intrebare.
Asociatie de proprietari nu trebuie sa aiba calculator si imprimanta?
Eu administrez o asociatie de proprietari si pana acum am folosit calculatorul si imprimanta mea, Din pacate mi s-a defectat imprimanta si nu am bani sa o repar acum si nu am cum sa listez listele de intretinere. I-am spus presedintelui despre aceasta problema si i-am propus sa cumparam un stick pentru a ma putea duce la un centru foto sa-mi listeze listele. Iar ce mi-a raspuns presedintele am ramas socata. Mi-a spus ca nu este de acord sa cumparam acel stick si daca am nevoie sa-mi cumpar eu. Si ca atunci cand am fost de acord cu functia de administrator trebuia sa stiu ca-mi trebuie calculator si imprimanta. Ca dansul face sedinta de comitet si propune sa liniez foile si sa le scriu cu pixul, daca nu imi cumpar eu ce-mi trebuie.
Va rog mul spuneti-mi daca asociata trebuie sa aiba calculator si imprimanta si unde as putea face o sesizare pentru acest abuz?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns eu.ro.lex.
Cred ca o sa va urmez sfatul. Eu inteleg ca vor sa faca economii, dar nu sa cumpar eu din banii mei pt folosul asociatiei.
Multumesc pentru raspuns adriantot.
E adevarat ca nu am un document scris, dar nici nu mi-a precizat la angajare ca trebuie sa am eu imprimanta si calculator. Am crezut ca suntem oameni si ne intelegem. Pana acum am folosit si imprimanta si calculatorul meu, dar daca imprimanta mi s-a defectat si nu am banii necesari sa o repar acum, ce pot sa fac. Am propus achizitionarea unui stick pt a rezolva problema.Raspunsul care mi la dat ma deranjat, pentru ca eu am imprimanta multifunctionala si o foloseam mai mult pentru telefon si fax, pt mine personal, acum ca s-a defectat ii intereseaza pe cei din conducere ca eu nu mai pot sa o folosesc in scopuri personale. Nu, trebuie sa o repar eu, daca avea asociatia,o repara asociatia. Daca nu este de acord cu un stick, de imprimanta nici nu poate fi vorba.
Am sa va raspund si eu:
- daca sunteti "angajat" cu conventie civila, atunci trebuie sa lucrati cu materialele dv.;
- daca sunteti angajat cu CIM, atunci asociatia, ca angajator, trebuie sa va puna la dispozitie toata baza materiala necesara, de la calculator, imprimanta, stick, hartie, pixuri etc., asa cum femeii de serviciu i se cumpara maturi, detergent, perii, mopuri etc., fiind activitati dependente.
Acum sa va spun. Si eu am CIM. Lucrez cu calculatorul si imprimanta mea, dar asta se intampla pentru ca le-am avut si le am.
Restul materialelor mi le asigura asociatia.
Totusi, daca ar fi necesar, asa cum intentionez sa cumpar un scanner, atunci acest lucru il va face asociatia. Daca mi se va strica imprimanta, atunci o va cumpara asociatia etc.
Deci o asociatie de proprietari trebuie sa-si asume toate responsabilitatile unui angajator....ca sa incepem sa fim seriosi si sa ne schimbam mentalitatea de a face ce trebuie si a cere celorlalti sa faca ce trebuie.
Comodat imprimanta
Almaris
Daca sediul unei asociatii nu permite gazduirea unei imprimante este neaparat sa existe contract de comodat daca este folosita cea a administratorului, firmei ... (vezi toată discuția)