avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pierdere certificat de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pierdere certificat de casatorie

actul de casatorie s-a pierdut,pentru a fi declarat in ziar pierdut trebuie sa fie feclarat de amandoi?pentru obtinerea altui act de casatorie
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 22:18, 15 Mai 2012
Este de ajuns sa il declare o persoana. Veti plati si o amenda de 100 lei
Pentru obtinerea unui duplicat de pe certificatul de casatorie mergeti la serviciul de stare civila din cadrul primariei, pentru a depune urmatoarele acte:
- cerere tip in care trebuie sa treceti motivul pentru care solicitati duplicatul
- act de identitate, original si copie (atat sotul cat si sotia)
- dovada de achitare a taxei de timbru si a amenzii aplicate pentru pierderea sau deteriorarea certificatului de casatorie.

Oricare dintre soti poate solicita eliberarea duplicatului, de pe certificatul de casatorie.

Nu este necesara declararea pierderii; taxa extrajudiciara de timbru este 2 lei si de regula se plateste la casieria Starii civile.

Amenda este prevazuta de lege insa nu intotdeauna se aplica, poate aveti noroc si scapati.

Conf.art.159, alin 1 din HG 64/2011 certificatul de casatorie se poate elibera la cerere ambilor soti. Deci dvs. puteti declara ca originalul a ramas la sotia dvs. si nu este necesar sa platiti nicio amenda. Taxa timbru este de 2 lei. Sa aveti la dvs. cartea de identitate aflata in termenul de valabilitate in original si copie. Cererea o primiti gratuit de la ghiseu.Nu trebuie sa dati anunt la ziar si nici sa fiti prezenti amandoi la eliberarea unui nou certificat.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Justitiarul71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de casatorie pierdut lili77 lili77 Nu mai gasesc certificatul de casatorie,ce trebuie sa fac? Sa merg la primarie .sa fac cerere si cat dureaza,cum se procedeaza,se plateste ceva? multumesc (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)