Chiar daca sunt doua notiuni distincte nu exista niciun text de lege care sa interzica angajatorului sa desfiinteze un post dupa ce a aplicat o sanctiune unui salariat ...
Art.61 C.mun. este reglementat de o norma dispozitiva si nu una imperativa ... prin urmare, angajatorul nu este obligat sa-i desfaca disciplinar c.i.m. ca urmare a savarsirii unei abeteri disciplinare ...
Din cele postate de Ramona24 eu am dedus urmatoarele:
- in cazul unei persoane , angajata in sectorul bugetar cu contract individual de munca se doreste desfacerea contractului de munca din cauza absentelor nemotivate .
- Autorul postarii vrea sa afle, care este temeiul legal, pe baza caruia poate sa desfaca contractul de munca al angajatului . Angajatorul poate dispune concedierea, potrivit art.61 din Legea 53 /2003 , nu am afirmat ca trebuie sa-l concedieze.
Insa nu inteleg ce vrea angajatorul sa-l concedieze pe angajat pentru ca a savarsit in repetate randuri abateri disciplinare sau vrea sa desfinteze postul pentru ca acel post nu este necesar?
In mesajul initial era vorba despre posibilitatea desfiintarii unui post al unui salariat care a fost sanctionat disciplinar si nicidecum de concedierea disciplinara ..