avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

desfacerea contractului de munca

buna ziua
se mai poate desface cim cu lit i?
Cel mai recent răspuns: dorast , utilizator 00:20, 22 Februarie 2013
Nu mai exista lit. i).

In Codul muncii republicat, desfacerea c.i.m pe motive de indisciplina se face in temeiul art. 61 lit. a).

Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
Da, se poate desface disciplinar c.i.m. .... corespondentul fostului art.130 lit.i C.mun. este in prezent art,61 lit.a C.mun.

Atentie ca, sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)
Desfacerea conractului de munca lex_ad lex_ad am 2 intrebari si am nevoie de un pic de asistenta ce se intampla in cazul in care nu te mai prezinti la lucru cat timp esti in preavizul de 15 zile? se ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am un angajat caruia i-am acordat concediu fara plata din data de 31.05.2011-31.08.2011,problema este ca a trecut o luna(intreaga luna septembrie) si ... (vezi toată discuția)