avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor pentru tinerii casatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor pentru tinerii casatoriti

am auzit la radio ca guvernul a dat o lege prin care tinerii casatoriti primesc 20% din valoarea unei locuinte daca este achizitionata cu un credit ipotecar si nu stiu sigur daca este adevarat.Daca ma poate ajuta cineva cu ceva as aprecia tare mult.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 15 Decembrie 2008
Este vorba de Ordonanţă de Urgenţă nr.51 din 28 iunie 2006 Ordonanţă de Urgenţă nr.51 din 28 iunie 2006.
Statul sprijină accesul la o locuinţă proprietate personală prin acordarea unei subvenţii de la bugetul de stat de 20% din preţul pe m2 suprafaţă construită a locuinţei, în limita prevederilor bugetare anuale şi în limita a maximum 81 m2 arie desfăşurată construită.
Tinerii căsătoriţi care la data contractării locuinţei au fiecare vârsta de până la 35 de ani pot beneficia de aceasta subventie.
Consiliile locale vor stabili măsurile necesare pentru luarea în evidenţă şi analiza solicitărilor de subvenţii în condiţiile prezentului program pentru construcţiile de locuinţe care se vor amplasa pe terenuri situate în raza administrativ-teritorială în care îşi exercită autoritatea. În acest scop vor stabili şi vor da publicităţii locul de primire a solicitărilor şi actele justificative necesare.
multumesc mult pentru interes,dar am o nelamurire,este vorba numai de constructia de locuinte,sau si de achizitia de locuinte cu un credit ipotecar?
este vorba de constructie de locuinte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinte pentru tinerii sub 35 de ani mbm76 mbm76 Am primit (cumparat-cu clauza de la o ruda) un teren de 580 mp in alt oras decat cel de domiciliu. -Pot beneficia de avantajele care se acorda ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 cipcirip cipcirip Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai ... (vezi toată discuția)
Interpretare oug 51/2006 si oug 215/2008 cocos44 cocos44 Buna ziua! Subventia de 15000 euro pentru tinerii pana la 35 de ani se refera numai la locuintele proprietate personala [b]construite[/b] de ei sau si cele ... (vezi toată discuția)