avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interpretarea expresiei "fapta in legatura cu munca" ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interpretarea expresiei "fapta in legatura cu munca" raportata la cercetarea disciplinara

Buna ziua.
As dori sa aflu diferite opinii cu privire la interpretarea expresiei consacrata in art. 263 alin. 2 Codul Muncii si anume "abaterea disciplinara este o fapta in legatura cu munca". Interpretarea se face in sens larg sau in sens restrans? Astfel, daca un angajat aduce un prejudiciu firmei datorita faptului ca si-a decontat anumite cheltuieli in legatura cu concediul peste limita prevazuta de regulamentul intern si CIM, aceasta fapta poate fi calificata ca fiind o fapta in legatura cu munca? As aprecia daca mi-ati putea arata si care este opinia instantelor in materie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:53, 18 Decembrie 2008
Depinde de fapta concreta. Si anume daca decontarea cheltuielilor peste limita prevazuta in RI si CIM a fost facuta de alta persoana , si atunci vorbim de sume necuvenite iar simpla incasare a lor nu poate fi considerata abatere ca "fapta in legatura cu manca", sau este persoana care si-a calculat sumele decontate , si atunci din punct de vedere al cercetarii disciplinare fapta este in legatura cu munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neindeplinire target laura-jurist laura-jurist buna ziua in cazul in care un angajat nu isis indeplineste targetul asumat, poate fi vorba despre o abatere disciplinara, in sensul indeplinirii defectuoase ... (vezi toată discuția)
Responsabilizare - conform functiei din c.i.m. si c.o.r.? ContSters76466 ContSters76466 Bun gasit, tuturor, Intrebarea mea este: cum poate fi tras la raspundere un salariat al unui SRL, conform functiei ocupate, care figureaza in Contractul ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara BogdanBurtila BogdanBurtila Salut, Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita ... (vezi toată discuția)