avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatura o profesie care nu are vreo legatura cu ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatura o profesie care nu are vreo legatura cu justitia

cred ca toti cei care am avut o problema de rezolvat in justitie ne-am lovit de modul de lucru al avocatilor : plata anticipata a onorariilor , onorarii exorbitante in disproportie cu obiectele contractelor , nerespectarea confidentialitatii profesionale , lipsa totala de etica , absenteismul in instanta , incompetenta si lipsa elementara bun simt a avocatilor care se prezinta in fata instantei acuzand de obicei capriciile instantei, prelungirea proceselor , cheltuielilor din cauza celor de mai sus si toate astea pe banii si timpul clientului

deschid acest subiect cu speranta ca voi afla cel putin care ar fi pasii legali prin care se pot face propuneri legislative pt limitarea onorariilor si precizarea clara a obligatiilor avocattilor in prezent platesti servicii pe care nu le obtii si in plus daca ajungi la barou pierzi alt timp de asemenea in favoarea avocatului.

ar fi de ajutor un clasament alfabetic al avocatilor din fiecare barou , in care sa-i caracterizam si sa ne spunem povestea vis a vis de "colaborarea " cu respectivii.

in momentul in care o sa fim 100 ...cred ca putem incepe cu nume ...ar fi convingator si deschizatori de drumuri...

Stiti cum sta treaba?
Daca clientului i se rezolva cazul, i se pare ca "ce, mie mi-a dat avocatul?mie mi-a dat instanta,ala a dus doua hartii si mi-a luat banii, escrocul....parca mai aveam sa ii dau un onorariu de succes? ia mai da-l incolo, ca mie imi dadea instanta si daca ma duceam eu, ca am vazut eu ca a ingaimat doua vorbe si a dus niste xeroxuri pacolo"

Daca clientului nu i se rezolva cazul, chiar daca uneori e o sentinta in contradictie cu legea sau jurisprudenta, degeaba i se explica, deoarece i se pare ca "dobitocul ala de avocat n-a facut nimic, e un panglicar,e malpraxis, ma duc la barou cu jalba-n protap"

Daca clientului nu i se rezolva toate capetele de cerere, i se pare ca"normal ca la primul capat mi-a dat instanta, ca aveam dreptate, da'la celelalte dobitocul ala de avocat a ingaimat doua vorbe, normal ca nu mi-a dat instanta, desi am dreptate si acolo,e un panglicar,e malpraxis, ma duc la barou cu jalba-n protap

Si uite-asa orice am face, niciodata nu e bine.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Alex Chiciu, Avocat
Poate ar trebui mentionat si faptul ca avocatul are o obligatie de diligenta conform legii si nu una de rezultat, tocmai pentru ca nu avocatul pronunta hotararea in cauza.
"Fiecare este liber sa isi aleaga avocatul si acesta este aspectul cel mai important deoarece nu avocatul hotareste sa il angajeze clientul, ci clientul hotareste ca sa angajeze avocatul..."
aici nu sunt de acord,eu cel putin nu procedez asa.daca vine clientul la mine in birou il ascult si dupa aceea decid daca il reprezint sau nu (nu conteaza asa mult onorariul ci efectiv ce am de facut.).am niste principii pe care nu le pot incalca pentru niste sume de bani,indiferent ca sunt sume mari sau mici.

p.s. :sa nu mai vbim de avocatii care au legatura cu dreptul penal si vine clientul la el si ii spune "stiti dar nu se poate sa rezolvam altcumva?nu cunoasteti pe dom' procuor?"

In schimb sunt de acord ca in orice meserie/profesie sunt si oameni competenti si oameni mai putini competenti dar un principiu este universal : CAT DAI ATATA FACE!
Pe langa Barou si UNBR exista comisie de disciplina, exista comisie centrala de disciplina....dar oricum discutia nu isi are rostul, o sa spuneti "degeaba exista ca nu isi fac treaba".
E ca si cum am spune ca degeaba avem sistem penitenciar ca tot se fura si unii nu-s condamnati.
Sau ca degeaba trebuie sa obtinem permis de conducere ca umbla altii fara permis si ne lovesc pe drum.
Orice padure are si uscaturi,notati cati judecatori si procurori de curte de apel sau ICCJ au dosare penale sau sunt chiar in puscarie (!).

Si cu asta am incheiat participarea la acest topic ptr ca orice as argumenta aveti acum un of pe suflet din cauza unui avocat si o sa contracarati ca nu va raspunde nustiucare la telefon. Ii judecati pe toti judecandu-l pe unul.
:offtopic: Interventie moderator

@ liliana11

2.1. Nu jigni ceilalti participanti la discutie si utilizatorii forumului in general. Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu iti scuza comportamentul. Nu ne plac utilizatorii care aduc jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute sau "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu inlatura faptul ca intentia a fost de a jigni. Pe forumul Avocatnet discutam ideea, nu persoana. Si aplicam regulile inclusiv moderatorilor si adminilor. :)

2.2. Sunt interzise: .... comportament nepotrivit sau ofensator .... menite sa provoace ceilalti useri. ........ O astfel de atitudine poate atrage stergerea mesajului, avertizarea utilizatorului sau chiar banarea temporara / permanenta. ........

www.avocatnet.ro/content/tag...

Alte discuții în legătură

Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului! crina_r crina_r Buna, dupa cum spune si titlul, am pierdut o cauza simpla din cauza avocatului :( Pe langa faptul ca a amanat de 5 ori cauza pentru ca avea alte prioritati, ... (vezi toată discuția)
Propuneri de onorarii minimale la avocati CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Sunt curios sa aflu ce onorarii minimale considerati ar fi corect sa fie aplicate. Unii se tem ca acestea vor deveni litera de lege pentru clienti si ... (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)