avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamuriri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamuriri

Am si eu mai multe intrebari. Situatia sta in felul urmator. Din 2005, sunt angajata unei societati din Bucuresti, eu fiind din provincie. In momentul de fata mi-am depus demisia in data de 2.12.2008, demisie nesemnata de angajator. Etapa urmatoare este sa o trimit prin posta cu confirmare de primire, eu am cerut demisia fara preaviz pentru nerespectarea contractului de munca.
Motive
1) salariul neplatit pe luna noiembrie (stiu ca unii o sa zica ca nu e atat de grav, dar eu nu vreau sa accept)
2) odata cu decizia de a pleca am facut si alte descoperiri printre care cea mai deranjanta a fost ca pe tot anul 2007 am fost trecuta la 4h/zi pentru a se evita plata impozitelor si a darilor prea mari. Cand am reclamat acest lucru mi s-a zis ca a fost reglata situatia anul acesta cand mi s-a platit mai mult pentru a compensa.
Intrebarile mele sunt: Unde pot cere sa mi se dea situatia clara a platilor efectuate de angajator? Tinand cont ca actul aditional a fost semnat de alta persoana si nu de mine (fals in acte) vreau sa ma conving inainte de ce s-a platit anul asta ca sa stiu cum sa reactionez in continuare.
Daca s-a platit intr-adevar mai mult anul asta pot cere angajatorului sa plateasca diferentele pe anul trecut (cum? in instanta?)
Pe actul aditional de anul trecut (cel semnat de alta persoana) apare modificarea duratei de lucru ...de la 8 ore la 4 ore si modificarea salariului de la minimul de 880 (pentru studii superioare) la 530. Exista stampila ITM-ului dar nu apare modificarea in cartea de munca. ideea e ca daca anul asta ar fi platit dublu salariului minim (2000) doar pe cateva luni eu zic ca nu se compenseaza sumele doar daca plateste pentru tot anul.
Cel mai recent răspuns: ralucacori , utilizator 13:54, 15 Decembrie 2008
Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Neplata salariului la timp este un motiv de a solicitarea incetarea c.i.m. in baza art.79 alin.8 C.mun., intrucat angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Azi am de gand sa-i cer angajatorului sa-mi arate si mie statele de plata, ca la discutia de saptamana trecuta imi zicea ca oricum sa stau linistita ca sunt platite darile la stat si ca s-a reglat situatia de anul trecut ca s-a platit mai mult.
Cartile de munca stau bine mersi la angajator si eu nu vad nici o modificare facuta conform actului aditional de anul trecut. In acelasi timp nu exista nici un act aditional pentru modificarile de anul acesta si nu am semnat vreodata ceva.
Pe de alta parte, platile la bugetul de stat au fost facute o data in aprilie anul acesta si odata in noiembrie dupa ce primise o somatie de plata, iar plata a fost facuta partial. Din suma de pe somatie este clar ca nu s-a declarat nici un salariu marit si automat nu s-a platit nimic in plus. Iar eu nu vreau sa ramana la 4 ore/zi atata timp cat m-am spetit muncind pe aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala itm sau angajator ..... anamariamagdici anamariamagdici am ridicat cartea de munca de la itm ca intamplator imi trebuia o copie, oricum ele nu se mai tin acolo ci le pastram la domiciliu ca amintire, insa am o ... (vezi toată discuția)
State de plata, dispozitii i0n i0n va salut.. Problema sta in felul urmator: la societatea unde activez nu semnam pe state de plata pentru salarii, ci pe niste tabele A4, sus avans/lichidare ... (vezi toată discuția)
Angajatul nu beneficiaza de contract de munca. regclener regclener In timpul facultatii am decis sa ma angajez. M`am angajat, lucrez la aceasta firma de aproximativ 3 ani de zile. Anul trecut mi`am facut un card..... la care ... (vezi toată discuția)