avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... state de plata, dispozitii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

state de plata, dispozitii

va salut..

Problema sta in felul urmator: la societatea unde activez nu semnam pe state de plata pentru salarii, ci pe niste tabele A4, sus avans/lichidare luna x, mai jos tabelul cu salariatii si in dreapta sumele aferente. State de plata am semnat o singura data - pe vreun an jumatate, dupa o oarecare discutie cu sefii, din cate imi amintesc prin februarie.
Pot fi considerate respectivele tabele - insotite si de dispozitii de plata pe care semnam cand luam banii, drept dovezi ca ni s-au platit salariile ? Se poate muta cartea de munca in alt loc fara ca statul dus de societate la ITM - am inteles pe ultima luna - sa fie semnat si de mine ?
Cel mai recent răspuns: olymariana , utilizator 15:56, 6 Septembrie 2009
Daca exista decizie de desfacere a Contractului Individual de Munca si acesta este incetat, se poate transfera cartea dv. de munca pe alta societate, chiar daca statele de plata nu sunt semnate. Cum erati platit? Aveti fluturasi?
E vorba de un act aditional de trecere de la norma intreaga la sfert de norma, cu schimbarea unitatii de baza. Nu am avut niciodata fluturasi ;)
Probabil ca daca sunt foarte multi angajati in societate este destul de dificil sa semneze toata lumea statul de plata si atunci se fac aceste tabele fie pe departamente, fie cum hotaraste societatea si nu este nimic in neregula. Este intr-adevar o dovada ca a fost achitat salariul.
Pentru a fi dusa o carte de munca de la o societate la alta aceasta trebuie sa inchisa de prima societate si certificata de ITM. In functie de relatia inspectorului dvs de personal cu inspectorul ITM poate certifica si fara sa vada statul de plata de pe ultima luna lucrata de angajat.
Nu-s deloc multi salariati cu acte in regula.
Altfel, pana in prezent nu mi s-a completat in cartea de munca faptul ca am studii superioare..
Pot fi considerate respectivele tabele - insotite si de dispozitii de plata pe care semnam cand luam banii, drept dovezi ca ni s-au platit salariile ?

Da, pot fi considerate dovezi. Dar, dupa cum ati zis d-voastra am inteles ca este vorba de trecerea cartii de munca de la un angajator la altul. Poate n-am citit atent. E vorba insa de locul de munca la acelasi angajator? Se face prin act aditional schimbarea locului de munca, pe care il semnati sau nu. Acesta nu e motiv sa va dea afara. Se face cu acordul partilor, anexa la contractul individual de munca.

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim-penalizari salariale;dezinformare la recrutare yasmina0506 yasmina0506 I . In firma la care lucrez se incheie odata cu CIM si Act aditinal ce prevede drepturile banesti. 1. Acest act adidional poarta acelasi nr. de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Incadrare carte de munca studii medii in loc de studii superioare catalina2008 catalina2008 Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de incadrarea pe cartea de munca. Lucrez de mai bine de 7 ani si mereu am fost incadrata pe cartea de munca pe un ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! ce e de facut? Issab3ll4 Issab3ll4 Sunt absolventa de studii superioare, lucrez de 1 an la o Societate pe postul de Inspector Asigurari, post care conform COR necesita studii superioare, ... (vezi toată discuția)