avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... nu pot sa-mi recuperez diploma de bacalaureat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

nu pot sa-mi recuperez diploma de bacalaureat

problema mea este urmatoarea: sunt inscrisa la o facultate (de zi) de drept specializare Administratie Publica,unde mi-am depus toate actele in original si am fost mereu cu platile la zi. La sfarsitul anului 3 nu mi-am prezentat lucrarea de licenta din motive personale.Nu am mai incheiat cu universitatea nici un contract ..pur si simplu am lasat lucrurile "asa in aer`".dupa un an de zile am incercat sa-mi scot dosaru pt ca imi trebuia urgent diploma originala de bacalaureat si o doamna "draguta" mi-a spus ca sunt exmatriculata si ca datorez facultati 40 de milioane.si pana nu achit aceasta suma ea nu are voie sa deschida dosaru meu si fapt pt care nu poate sa-mi dea diploma de bacalaureat.Intrebarile mele suna cam asa: au voie sa-mi tina acte originale? au voie sa pretinda bani,bani pe care nu stiu de unde iau scos? ce as putea sa fac in conditiile astea? va rog sa ma ajutati cu un sfat
Cel mai recent răspuns: Maricica Georgescu , Mediator 22:52, 16 Mai 2012
Eu zic să faceţi o plângere la Parchet
1) Diploma de bacalaureat se pastreaza la facultate si vi se va elibera dupa un an dupa ce dati licenta.
2) Dvs ati renuntat la facultate,nu ati mai sustinut licenta,asa ca trebuie sa mergeti la facultate cu o cerere catre domnul rector,in care specificati sa vi se inapoieze diploma bacalaureat.
3) Cand depuneti cererea catre rectorat,cereti un nr de inregistrare la secretariat.
4) banii despre care e vorba ( 40 mil.) intrebatii cum s-a ajuns acolo la aceasta suma !
5) Din cate stiu,daca nu ati platit taxa de studii,nu va puteau primi la examene de sesiune,asa ca ...nu platesti,nu dai examenele.
6) suma aceea poate s-a strans din imprumut carti biblioteca ptr studii plus penalizari intarziere sau altele ( trebuie sa ii intrebati si sa-i cereti sa va faca lista in scris cu suma datorata si sa va explice)

Concluzie:
In final vedeti unde este greseala,daca considerati ca vi se face nedreptate,faceti plangere la parchet.
E posibil ca acea doamna draguta sa nu va fi spus adevarul,sa nu fi stiut cum se procedeaza,poate e noua angajata etc.
nu am imprumutat carti niciodata de la biblioteca...deci nu puteau sa se stranga atatia bani din penalizari. toti anii de studii i-am achitat integral..fapt care pot sa-l demonstrez prin chitante. Alt contract ,la terminarea anului 3, nu am mai incheiat cu universitatea! In mod normal la inceperea fiecarui an de studiu se incheie un nou contract...fara acel contract nu puteam sa studiez mai departe..deci am studiat 3 ani am 3 contracte achitate integral.Nu inteleg provenienta acestor penalizari si nimeni nu vrea sa-mi spuna care e situatia mea pana nu achit acei bani
Problema dumneavoastra ar putea fi rezolvata pe cale amiabila, cu ajutorul unui tert mediator. Poate fi o comunicare defectuoasa ori cu persoana nepotrivita, asa cum au aratat si ceilalti participanti la acest forum. Va recomand sa depuneti o cerere cu numar de inregistrare la secretariatul facultatii pentru restituirea documentului, daca nu ati facut deja acest lucru. Cereti explicatii in scris cu privire la suma solicitata. In cazul in care nu primiti raspuns sau acesta este nemultumitor pentru dumneavoastra, contactati un mediator de pe site-ul Consiliului de Mediere (www.cmediere.romediatori) si expuneti-i problema dumneavoastra. Acesta va transmite o invitatie la mediere reprezentantilor facultatii si va depune toate diligentele pentru a va facilita comunicarea cu acestia si gasirea unei solutii agreate de ambele parti. In caz de nereusita, va ramane alternativa plangerii, asa cum v-a sugerat domnul avocat. Totusi, fiind vorba de un mediu academic, poate vor accepta procedura medierii, ca alternativa amiabila si rapida la o rezolvare pe calea instantei. Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
Maricica Georgescu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare diploma bac nicole852107 nicole852107 buna ziua,intrebarea mea este,are voie vreo institutie de invatamant sa-ti retina o diploma??este vorba de o facultate din deva.pt a o recupera trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu diploma de bacalaureat gabriel2012 gabriel2012 Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta a universitatii spiru haret Mirelar Mirelar Am terminat facultatea de Filosofie - Jurnalism id in anul 2008 , in anul 2005 cand am depus o serie de acte pentru inscriere , am adaugat si diploma de ... (vezi toată discuția)