avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general instiintare de plata taxa radio
Discuție deschisă în Contabilitate în general

instiintare de plata taxa radio

buna seara,
am primit o instiintare de plata de la Radio Romania prin care ma anunta ca am de plata acea taxa lunara pt servicii de radiodifuziune incepand cu anul 2009-2012
din diverse surse stiu ca nu mai este valabila aceasta taxa, chiar si la TV au spus acest lucru...
va rog cine stie sa ma lamureasca daca este asa cum am auzit eu si daca exista un cadru legal prin care nu mai este valabila taxa...
multumesc anticipat
Sunteti persoana fizica sau juridica?
persoana juridica
Prin decizia nr.607/2011, Inalta Curte a dispus anularea prevederilor legale prin care toate firmele cu sediul in Romania erau obligate la plata unei taxe lunare pentru serviciile publice de radio si tv.
ICCJ a respins recursul formulat de catre Guvernul Romaniei si Societatea Romana de Radiodifuziune la sentinta data de catre Curtea de Apel Cluj, prin care se anula taxa radio-tv pentru toate firmele care nu detin receptoare radio-tv.

www.avocatnet.ro/content/art...
Buna seara ,

Am primit astazi o atentionare de la Radio Romania (este vorba de o firma "microintreprindere "dar sediul este exact unde are domiciliul si administratorul ).
Ei spun, ca in termen de 10 zile trebuie sa platim 200 lei , adica pe ian 2011 - Aug 2012 , altfel vor initia demersurile necesare in instanta .

Pot face asa ceva ??
Aceasta scrisoare am primit-o prin posta , nici macar nu a sosit ca "recomandata".
Nu au nici un drept , atata timp cat nu ne trimit factura pentru plata asta si nici macar nu avem contract cu ei .

Noi deja platim la Enel aceasta taxa radio.

Dvs ce spuneti ??

Multumesc anticipat

Noi avem un mic radio la care ascultam ocazional


Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Dvs. platiti la societatea de distribuitie energie electrica ca persoana fizica.
Parerea mea este ca nu conteaza daca ascultati ocazional programele furnizate de Radio Romania. Atata timp cat sunteti inregistrata ca persoana fizica in baza lor de date ca posesoare a unui astfel de receptor, iar microintreprinderea isi are sediul social la aceeasi adresa, posibil ca au considerat intemeiata plata acestei taxe.

Daca cititi aceasta hotarare, cred ca este intemeiata adresa lor. Dvs. sunteti beneficiara a acestor servicii ca persoana fizica. Nu puteati depune declaratie pe propria raspundere ca nu beneficiati de acest serviciu ca microintreprindere, atata timp cat sediul social este la aceeasi adresa si desfasurati activitatea acolo. Hotararea spune urmatoarele:

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

Iata si articole publicate de Avocatnet pe aceasta tema:
www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)
Taxa radio barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi daca [b]taxa radio [/b]este obligatorie! Pentru ca am vazut ,ca nu toate firmele sint somate s-o plateasca.Firma mea de ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)