avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa

as dori sa stiu daca socitatea la care lucrez te poate obliga sa recuperezi pauza de masa de jumatate de ora.mentionez ca lucrez in schimburi trei la numar a cate 8 ore.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 17 Mai 2012
In cazul in care in CCM sau RI nu este reglementat ca pauza de masa se include in programul de lucru, nu este recuperare, programul este de 8 ore la care se adauga durata pauzei, pauza de masa nefiind inclusa in programul de lucru.
Art. 134
(1) In cazurile in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 6 ore, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de o pauza de masa de cel putin 30 de minute, in cazul in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 4 ore si jumatate.
(3) Pauzele, cu exceptia dispozitiilor contrare din contractul colectiv de munca aplicabil si din regulamentul intern, nu se vor include in durata zilnica normala a timpului de munca.
Numai in cazul in care pauza de masa nu este inclusa in timpul de munca este posibil asa ceva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul munci duduvasile duduvasile Buna ziua , vreau sa va intreb daca in cele 8 ore de lucru /zi este prevazuta si o pauza de masa? Timpul alocat pauzei de masa trebuie recuperat? (vezi toată discuția)
Obligativitate pauzâ masă Cati Tudi Cati Tudi Bună ziua, Sunt angajată de aprilie 2017 cu program de lucru de 8 ore pe zi. Astăzi am fost informată că trebuie să stau 8 ore și 30 min pentru că ... (vezi toată discuția)
Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)