avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer in interesul serviciului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer in interesul serviciului

la noi in minister sa transferat o persoana de la DGASPC care in data de 05.042012 a fost facuta functionar public la cel mai inalt grad din personal contractual cu facultatea de ed-fizica si sport terminata in urma cu aproximativ 10 ani si cu facultatea de drept terminata in 2007 pe un post la biroul de presa dar a fost inadrata tot pe consilier superior ,treapta I cu nici o zi vechine in consilier juridic.Cred ca atunci cand a fost trecuta din personal contractual in functionar public in cadrul DGASPC i sa luat vechimea in functie de data de terminare a studiilor superioare nu de vechimea in lucru cf studiilor .intrebarea mea este daca este posibil sa se transfere in alta unitate ,in alt post cu tot cu functie(consilier superior I ) tinand cont ca in cadrul biroului de presa nu cred ca trebuie ed-fizica si sport
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:35, 11 Iulie 2015
nu prea aveti ce sa faceti... :)
Exista vreo definitie a sintagmei ”transfer in interesul serviciului”?
Ce inseamna de fapt ”in interesul serviciului” in cazul in care este vorba de doua institutii / autoritati fara nicio legatura sau relatie de subordonare sau colaborare?
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
ggvv, utilizator
In interesul serviciului inseamna ca ministerul are nevoie de serviciile persoanei respective si este in interesul institutiei ca persoana sa se transfere la ei.
Sa spunem ca ar fia asa.
Dar, in cazul in care functionarul vrea sa plece de la o primarie (autoritate publica locala, cu autonomie, nesubordonata vreunui minister sau institutii) la un ITM judetean.
Cred ca este doar o interpretare fortata si fara temei a art. 56, 87, 90 din Legea 188/1999, rep., cu scopul de a aduce oameni din primarie in minister sau alta institutie centrala sau teritoriala fara concurs si pentru ca acest lucru nu poate fi facut prin transfer la cerere.
Nu cred ca se poate sa pleci de la primarie la ITM, intrucat cele doua institutii nu sunt in cadrul aceluiasi minister.Inspecţia Muncii este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în subordinea Ministerului Muncii, in timp ce primaria, este un organ de specialitate al administratiei publice, in subordinea consiliului local si al primarului. Poate ne lumineaza cineva si ne scrie exact la ce institutii anume ar putea sa se transfere in interes de serviciu functionarii din primarie. Ar fi bine de stiut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer la cerere Cristinabv Cristinabv Va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera dintr-o functie de consilier superior de la primaria unui oras pe o functie de consilier sup la o directie ... (vezi toată discuția)
Promovarea in functie de conducere marianecula25 marianecula25 Cine poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functie de conducere in cadrul unei institutii publice (vezi toată discuția)
Functionari publici Maria45 Maria45 va rog sa-mi spuneti si mie ,daca sunt functionar public, referent cu atributiuni de asistenta sociala si am terminat fac. de sja brasov -administratie publica ... (vezi toată discuția)