avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de sanctionare si decizie de incetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de sanctionare si decizie de incetare contract

Am o situatie, un salariat a fost cercetat disciplinar si i se va desface contractul de munca. Decizia de sanctionare, care i se comunica in 5 zile, este aceeasi cu decizia de incetare contract si pe baza careia se fac modificarile in revisal?
Sau la data comunicarii deciziei de sanctionare se emite decizia de incetare CIM?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: dianarusu , utilizator 14:45, 18 Mai 2012
Va pot contrazice alte texte de lege din Codul Muncii , in acest sens ...daca data incetarii c.i.m. = data comunicarii deciziei, atunci inseamna ca salariatul va fi plati pana la comunicarea deciziei de incetare a rap[ortului de munca , iar in cazul in care nu primeste decizie , ce se intampla ? ... raportul de munca este activ ...
Este activ pana cand salariatul va lua la cunostinta de incetare.
Daca nu ar fi asa ne-am trezi cu spete in care decizia se comunica in termenul max. de 5 zile, (data incetareii a avut loc acum 5 zile), iar salariatul, in necunostinta de cauza, a lucrat aceste 5 zile care nu ii vor fi platite datorita incetarii contractului.
Daca nu primeste decizie nu se intampla nimic, este angajat in continuare.
Poate exista stabilita in decizie o alta data de incetare decat cea a comunicarii dar numai ulterior comunicarii.
Ramane in sarcina persoanei imputernicite sa comunice decizia la timp astfel incat sa concorde data comunicarii cu data incetarii sau data comunicarii sa fie anterior datei incetarii.
Din contra , decizia de incetare are in cuprinsul ei si data incetarii c.i.m. care nu poate fi data comunicarii deciziei .. in acest sens, ar trebui modificat codul Muncii si Codul Civil cu privire la efectele actelor juridice ... Codul Muncii reglementeaza exact, in anumite situatii, data incetarii c.i.m. care nu este data comunicarii deciziei .. in practica judiciara s-a decis ca data in cuprinsul deciziei nu este mentionata data incetarii aceasta va fi considerata ca fiind data comunicarii deciziei de incetare a raportului de munca.
pe perioada cercetarii, pana la comunicarea datei de incetare, angajatorul are posibilitatea sa ii suspende contractul cf 52 (a) din codul muncii, si nu este platit.
daca nu, salariatul cercetat are toate drepturile cf contract pana la data incetarii si va fi platit corespunzator.
in ceea ce priveste comunicarea, angajatorul are posibilitatea sa ii trimita decizia cu confirmare de primire la adresa indicata de salariat, fara sa il mai intereseze neaparat daca a primit-o sau nu, asa cum am citit (nu mai stiu daca am voie sa scriu in forum titlul sau cine a scris-o, asa ca nu dau detalii).astfel, se aplica prevederile deciziei trimise cu confirmare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca dijmarescu dijmarescu Buna, In ceea ce priveste sanctiunile disciplinare ce pot fi aplicate in cazul savarsirii de catre angajati a unor abateri disiplinare, Codul Muncii o ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim 61 a kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In cazul in care un angajat nu se prezinta la comisia de cercetare disciplinara, cu ce data se va opera ... (vezi toată discuția)