Si cunoasteti dvs persoane care au avut depozite la Bancorex sau alta banca falimentara si nu si-au primit banii?
de ce vorbiti aiurea?
In legatura cu FNI, este o mare imbecilitate. Investitia presupune un risc, riscul inseamna sansa de castig si sansa de a pierde. Cum sa il garantez eu pe inteligentul care a investit la FNI desi se stia ca e o teapa? Am fost furati noi ceilalti care am ales sa gandim in loc sa fim investitori FNI, noi am fost victimele, nu pensionarii aia disperati care nu au gandit cand s-au dus cu banii acolo.
@Jocandi Causa
Nu vreau sa intram in disputa,poate ca dvs stiti din experientele dvs sau ale prietenilor dvs care au avut depozite la unele banci. Nu am nimic cu bancile,si pot sa spun ca nici cu dvs.
M-ati intrebat 2 intrebari si va voi raspunde:
1) Da,cunosc o persoana,pe cumnatul meu care a avut ceva bani la BANCOREX,si daduse faliment,nu a mai recuperat banii,oricum avea la aceea vreme putini bani,probabil cat 2 salarii medii din ziua de azi. Probabil ca i-ar fi recuperat,dar nu a stiut unde sa mai bata ptr a-i recupera,asa ca a lasat-o balta. Si ptr ca tot mi-ati pus aceasta intrebare,va dau si eu replica la aceasta intrebare si anume: Daca cumnatul meu a abandonat lupta ptr recuperare,de ce nu i-a cautat banca trimitand instintare sa se prezinte la .......ptr ridicarea banilor?
2) Dvs spuneti ca FNI este o mare imbecilitate si ca investitia presupune risc.
Va intreb: C.E.C.-ul intrase pe mana cu F.N.I.-ul,si garanta ca in caz de faliment al F.N.I.-ul CEC-ul va restitui banii? Mai ganditi-va !
Apoi orice banca,case de pariuri,loterie,cazinou,jocuri la aparate sunt aprobate de stat ptr functionare,ca oamenii care vor sa participe lala depunere de bani precum in : Banci,loterie,etc sa castige,iar stat-ul sa incaseze taxe si impozite pe bilete. Deci era legal in functionare FNI-ul de catre statul roman. Daca era imbecilitate,statul nu dadea aprobare de functionare.
Dupa mine,am impresia ca statul,guvernul nu le-a considerat imbecilitate,ci doar pe cele de la coltul strazii ( zaruri,alba-neagra,carti,etc) cele care nu aduc profit din taxe si impozit catre stat.
Acum ptr ca deja am depasit masura pe acest forum, ptr ca nu trebuia sa vorbim ce discutam aici ca find un chat,eu as sugera sa deschideti dvs un sondaj de opinie pe acest forum daca utilizatorii de pe acest forum sau daca cunosc persoane care au luat de la BANCOREX, BANCA RELIGIILOR sau BANCA DACIA FELIX sau alte banci,si apoi puteti trage concluzia.
Sper sa nu fii deranjat pe nimeni,fiecare alege ce vrea.
Domnule cu respect
O precizare, La Banca Dacia Felix au fost platite toate depunerile persoanelor fizice si/sau juridice. V-o spun in cunostinta de cauza.
Refuz sa cred ca spuneti dvs. despre cumnat, ptr ca a existat atunci Fondul de Garantare, poate ca nu a mers sa isi ceara drepturile.
Toate cele bune,
Probabil ca banca Dacia Felix a platit toate depunerile pers.fizice. Eu v-am zis ca printre multele banci,si aceasta banca daduse faliment.
Cu privire la cumnatul meu vreau sa precizez ca poate intr-adevar a existat Fondul de Garantare asa cum sustineti,si el nu s-a dus sa isi ceara drepturile,insa va spun ceva:
Daca o persoana care ia imprumut de la o banca,si nu mai are de unde,sau intarzie etc,banca someaza persoana sa vireze banii la banca la termen,etc. Acum @Jocandi Causa,nu credeti ca ar fii cazul ca si banca sa instinteze pe cumnat,sa-i fi trimis o scrisoare sa isi ridice banii sai la data de...,ora...la sucursala.....,ghiseul...,s.a.m.d.?
Deci vedeti si dvs ca bancile stiu sa anunte,sa-i caute pe oameni sa le aduca banii la termen,insa ei nu mai stiu sa ii cheme pe depunatori sa isi ia banii. Exemplul ramane cu CEC-ul care a girat FNI-ul,si cand FNI daduse faliment,CEC-ul sepala pe maini ca nu ei trebuie sa plateasca,ci F.N.I.
Aici inchei discutia,si fiecare om sa se gandeasca ce va face cu banii.
hmmm se pare ca am iscat ceva discutii cu subiectul ridicat de mine. oricum in concluzie cred ca trebuie sa fiu precauta cu banii mei... multumesc.