avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... economist sau contabil sef
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

economist sau contabil sef

Un absolvent, economist, care are de gand sa devina contabil autorizat, apoi expert contabil ... are nevoie de vechime pe cartea de economist sau poate sa fie si de contabil sef?
Cel mai recent răspuns: ContSters83807 , utilizator 21:13, 25 Martie 2009
Inscrierea la examenul de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil si de contabil autorizat nu va mai fi conditionata de vechime, intrucat, dupa sustinerea acestui examen, este obligatorie efectuarea unui stagiu de trei ani de practica sub controlul organismului profesional, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Decizia a fost luata printr-o hotarare de aprobare a Regulamentului privind accesul la profesia de expert contabil si de contabil autorizat.

Potrivit hotararii, admiterea la stagiu se face in baza noului regulament, iar efectuarea stagiului si sustinerea examenului de aptitudini pentru obtinerea calitatii de expert contabil si de contabil autorizat se desfasoara pe baza reglementarilor elaborate de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, cu avizul Ministerului Economiei si Finantelor.

Pentru admiterea la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil, conform noului regulament, se elimina disciplina de control financiar si se introduce, ca subdisciplina, doctrina si deontologia profesiei contabile. Astfel, pentru admiterea la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil, disciplinele de examen vor fi: contabilitate, fiscalitate, drept, evaluare economica si financiara a intreprinderilor, audit, expertiza contabila si doctrina si deontologia profesiei contabile.
In cazul admiterii la stagiu in vederea obtinerii calitatii de contabil autorizat, disciplinele de examen sunt: contabilitate, fiscalitate si drept.

De asemenea, numarul de variante privind subiectele la disciplinele care fac obiectul probelor scrise se mareste de la 10 la cel putin 30. Din aceste variante, presedintele comisiei centrale extrage cel putin 15 variante cuprinzand subiectele elaborate pentru fiecare proba scrisa, fata de o singura varianta cat este prevazut in prezent.

Hotararea stabileste ca regulamentul va fi completat cu o metodologie privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale ale cetatenilor straini din Uniunea Europeana. Aceasta va fi elaborata, in termen de maxim 30 de zile de la aprobarea regulamentului, de catre Biroul Permanent al Consiliului Superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
Multumesc. Sa inteleg ca un absolvent se poate inscrie la examen?
Dupa efectuarea unui stagiu de trei ani de practica sub controlul organismului profesional,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie mirelaisofia mirelaisofia Buna ziua, vreau sa intreb legat de examnenul de expert contabil cu studii superioare, am 3 ani pe cartea de munca vechime cu studii superioare (deci ma ... (vezi toată discuția)
Ceccar Adry90ana Adry90ana Buna seara, Sunt studenta in ultimul an la CIG (contabilitate si informatica de gestiune), Univ. Cuza, Iasi. Ma tot gandec sa dau mai departe la master la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa ajung membru ccecar? analici analici Buna ziua ce trebuie sa faca un contabil autorizat sa devina membu CCECAR? Multumesc (vezi toată discuția)