avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... procura speciala.urgent!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

procura speciala.urgent!

buna ziua.sora mea are un copil de 12 ani .e divortata.are hotarare definitiva si irevocabila.copilul e incredintat ei.poate sora mea sa-mi faca mie o procura cu care eu sa ma duc sa-i schimb pasaportul nepotului meu(pasaportul vechi expira acum in vara)?si apoi cu procura respectiva eu sa-i duc copilul in strainatate?cat timp e valabila o astfel de procura(1 luna...2....3)?multumesc
Nu se poate face una singura, e nevoie de:
- o procura de depunere a actelor si de ridicare a pasaportului
- o declaratie acord prin care isi exprima consimtamantul ca dvs. sa iesiti din tara cu copilul in perioada ..., cu destinatia ..., pe ruta ...; cand veti iesi din tara cu copilul veti avea nevoie si de cazierul dvs. judiciar.

Atat procura cat si declaratia acord se fac la consulat.
multumesc pt raspuns.
sora mea va veni din italia pt 1 zi si nu va avea timp sa-i faca ea pasaportul...atunci daca tot e in tara poate sa-mi faca aici la un notar ceea ce a-ti spus dv?apoi eu sa le traduc si in limba italiana daca va fi nevoie pe la granite?si multumesc ca a-ti spus si de cazier
si aceasta declaratie acord pt cat timp poate fi valabila(daca ea o face in iunie si eu in septembrie plec cu nepotul probabil tre sa precizeze acolo in declaratie exact....ma gandesc si eu).
daca plecam cu avionul mai trebuie tradusa aceasta procura in lb italiana?
va multumesc

Sigur ca da, se poate la un notar roman, cred ca este mult mai ieftin decat la consulat.

Nu trebuie sa traduceti declaratia acord, veti avea nevoie de ea doar la iesirea din tara, autoritatile straine nu au treaba cu cetatenii romani - e datoria politistilor de frontiera romani sa verifice actele de iesire din tara ale minorilor.

Data cand o face nu are importanta, data iesirii este cea care conteaza.
Aveti nevoie de declaratie indiferent de mijlocul de transport, insa repet, numai in limba romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport copil si scoaterea copilului din tara LToader LToader Buna seara.Sunt din Sibiu si sotul meu este in Germania cu serviciul.si vreau sa mergem si noi,eu si copilul (5 ani) .de ce imputernicirii am nevoie mai exact ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport copil pe nume diferite nebuna_mica2007 nebuna_mica2007 Am o fetita de cinci ani care sa nascut in Romania,tatal maltez nefiind prezent la nastere am declarat copilul pe numele meu.Dupa un process de paternitate ... (vezi toată discuția)
Pasaport lorry10 lorry10 Buna ziua, as dori sa aflu conditiile pt eliberarea pasaportului pt fiul meu in varsta de opt ani.Am divortat de sotul meu,am castigat custodia copilului,am ... (vezi toată discuția)