avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... carte funciara - mutare teren din extravilan in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

carte funciara - mutare teren din extravilan in intravilan

Detin c.f. cu teren in extravilan.
In urma actualizarii P.UG. -ULUI terenul rezulta in intravilan .
Trebuie sa solicit eu la cadastru aceasta modificare in c.f. ?
Pun aceasta intrebare deoarece in ultimul extras de c.f .(martie 2012) solicitat dupa cca. 6 luni de la actualizarea PUG -ului (septembrie 2011),terenul rezulta tot extravilan .
Da, dvs. trebuie sa solicitati acest lucru la Cartea Funciara, pe baza unui document care atesta noul regim al terenului.
Luati o adeverinta de la primarie cum ca terenul X situat in tarlaua...parcela... este situat in intravilan conform PUG aprobat prin HCL... o duceti la OCPI si cu asta terenul va figura ca intravilan. Acum, depinde ce fel de intravilan este, prin PUG: daca este curti-constructii, va puteti apuca de casa, daca este intravilan arabil, va trebui sa faceti si scoaterea din circuitul agricol.
Este necesar să luaţi legătura cu o persoană fizică autorizată pentru actualizarea documentaţiei cadastrale , se depune la dosar adeverinţa emisă de primărie din care să rezulte noua destinaţie a terenului, ca urmare a aprobării PUG-ului.Serviciul de publicitate imobiliară 262 , tarif 60 lei la OCPI.

Aşa cum spunea şi antevorbitorul meu dacă doriţi să construiţi , terenul trebuie să aibă categoria de folosinţă curţi construcţii .Ar fi altă procedură de urmat, reveniţi cu detalii.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan arabil alin2s alin2s Buna ziua, Va rog sa imi dati cateva detalii la urmatoarea problema: - urmeaza sa cumpar un teren care in acte este trecut ca fiind extravilan. Am facut ... (vezi toată discuția)
Trecere intravilan vladat0ru5 vladat0ru5 Detin 2,25 ha teren extravilan, iar mama 2 ha teren extravilan incluse intr-o suprafata mai mare,de cca 200 ha, pentru care exista o Hotarare de Consiliu Local ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)