avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... taxa de poluare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

taxa de poluare

Presedintele adm.pentru mediu, a spus ca masinile cu euro 4 pana in 2000 cc, aduse din spatiul intracomunitar, care nu sunt la prima inmatriculare, sunt scutite de taxa ca si cele noi, la prima inmatriculare.
asa este?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 16 Decembrie 2008
Incepand cu data de 15 decembrie, se aplica si prevederile care excepteaza de la obligatia de plata a taxei pe poluare autoturismele cu norma de poluare euro 4 a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 de centimetri cubi, precum si utilitarele cu norma de poluare euro 4, care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in statele membre ale UE. Suspendarea taxei in cazul acestor categorii de autovehicule se va aplica pana la data de 31 decembrie 2009 inclusiv.

In schimb, suspendarea taxei nu se va aplica si in cazul autoturismelor cu norma de poluare euro 4 a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 de centimetri cubi, precum si al utilitarelor cu norma de poluare euro 4, inmatriculate pentru prima data in afara Uniunii Europene si care se inmatriculeaza in Romania.
(Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 218/2008) www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto george madalin george madalin referitor la suspendarea taxei auto pt masinile cu euro 4,aceasta este valabila numai masinilor noi sau si celor second-hand aduse dintr-o tara ue? (vezi toată discuția)
Taxa de poluare pentru autovehicule Lari Paduraru Lari Paduraru Beneficiarii Legii 290/2003 nu beneficiaza si de scutire la plata taxei de poluare pentru autovehicule? (vezi toată discuția)
Taxa auto 2009 Robert Szasz Robert Szasz Ma intereseaza care dintre colegi a avut succes in instanta cu O.U.G. nr. 7/2009. Daca da, as dori cateva lamuriri profesionale. Multumesc! (vezi toată discuția)