avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand primesc primul salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand primesc primul salariu

buna ziua,sunt angajat incepand cu data de 9 ale luni in curs si vreau sa stiu dak pe 25 zi de avans ale luni cat sau dak primesc o parte din salariu?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:04, 20 Mai 2012
In principiu aceste lucruri se comunica la angajare.Daca angajatorul are , in sistemul de plata al sariilor, avans si rest de plata,avansul reprezinta in jur de 40% din salariul net.Avansul se acorda pentru perioada lucrata in perioada 1-15 a lunii.Dvs daca v-ati angajat in data de 9, atunci puteti primi bani pentru perioada 9-15 a lunii.
Aceste detalii le puteti primi si de la compartimentul resurse umane al societatii, care se ocupa de calculul salariilor.
Da,ati putea teoretic primi chenzina I(avansul),numai ca o suma mai mica,pt. ca daca v-at incadrat in 9 mai aveti doar 5 zile lucrate in intervalul 1-15mai.
Spun teoretic,pt. ca nu toti angajatorii platesc avansul in cazul unui angajat care a inceput activitatea in cursul lunii,chiar daca in intervalul 1-15 ale lunii.Ramane doar la latitudinea angajatorului dvs. plata avansului in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale Paff Paff Buna ziua! Am lucrat cu contract pe perioada detemrinata iar in data 13 martie a incetat contractul.In compania unde am lucrat,salariul se platea in doua ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala si act aditionale apetra apetra In societate se organizeaza cursuri de formare (de limbi straine, altele specifice domeniului de activitate in care ne desfasuram activitatea, de management ... (vezi toată discuția)
Cum recuperz ultimul salariu? s_cosmin_v s_cosmin_v buna ziua ma numesc cosmin si am lucrat la o firma de constructii 3 luni dar abea in ultima luna mi-au facut contract de munca adica din 12_10_2009 iar in ... (vezi toată discuția)