buna ziua,sunt angajat incepand cu data de 9 ale luni in curs si vreau sa stiu dak pe 25 zi de avans ale luni cat sau dak primesc o parte din salariu?multumesc
In principiu aceste lucruri se comunica la angajare.Daca angajatorul are , in sistemul de plata al sariilor, avans si rest de plata,avansul reprezinta in jur de 40% din salariul net.Avansul se acorda pentru perioada lucrata in perioada 1-15 a lunii.Dvs daca v-ati angajat in data de 9, atunci puteti primi bani pentru perioada 9-15 a lunii.
Aceste detalii le puteti primi si de la compartimentul resurse umane al societatii, care se ocupa de calculul salariilor.
Da,ati putea teoretic primi chenzina I(avansul),numai ca o suma mai mica,pt. ca daca v-at incadrat in 9 mai aveti doar 5 zile lucrate in intervalul 1-15mai.
Spun teoretic,pt. ca nu toti angajatorii platesc avansul in cazul unui angajat care a inceput activitatea in cursul lunii,chiar daca in intervalul 1-15 ale lunii.Ramane doar la latitudinea angajatorului dvs. plata avansului in cazul dvs.
Drepturi salariale
Paff
Buna ziua!
Am lucrat cu contract pe perioada detemrinata iar in data 13 martie a incetat contractul.In compania unde am lucrat,salariul se platea in doua ... (vezi toată discuția)