avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand primesc primul salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand primesc primul salariu

buna ziua,sunt angajat incepand cu data de 9 ale luni in curs si vreau sa stiu dak pe 25 zi de avans ale luni cat sau dak primesc o parte din salariu?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:04, 20 Mai 2012
In principiu aceste lucruri se comunica la angajare.Daca angajatorul are , in sistemul de plata al sariilor, avans si rest de plata,avansul reprezinta in jur de 40% din salariul net.Avansul se acorda pentru perioada lucrata in perioada 1-15 a lunii.Dvs daca v-ati angajat in data de 9, atunci puteti primi bani pentru perioada 9-15 a lunii.
Aceste detalii le puteti primi si de la compartimentul resurse umane al societatii, care se ocupa de calculul salariilor.
Da,ati putea teoretic primi chenzina I(avansul),numai ca o suma mai mica,pt. ca daca v-at incadrat in 9 mai aveti doar 5 zile lucrate in intervalul 1-15mai.
Spun teoretic,pt. ca nu toti angajatorii platesc avansul in cazul unui angajat care a inceput activitatea in cursul lunii,chiar daca in intervalul 1-15 ale lunii.Ramane doar la latitudinea angajatorului dvs. plata avansului in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situație neplată avans/zile muncite până la demisie Fl0zZ09 Fl0zZ09 Bună! Am lucrat până pe data de 09 mai la o companie care face plata salariilor în următorul format: 60% din salariu pe data de 15 ale lunii reprezentând ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , în cazul în care angajatul x semnează contractul ... Aboldea Aboldea Bună ziua , în cazul în care angajatul X semnează contractul de munca în data de 01.10.2020 ziua în care și începe prestația , plata se efectuează ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale Paff Paff Buna ziua! Am lucrat cu contract pe perioada detemrinata iar in data 13 martie a incetat contractul.In compania unde am lucrat,salariul se platea in doua ... (vezi toată discuția)