@banat,
@Zocor,
Daca vreti sa opriti apa unui restantier si aveti posibilitatea tehnica de a opri fara sa-i afectati pe cei cu plata la zi, faceti-o.
Daca nu vreti, nu o faceti.
Daca vreti sa obtineti in acest sens o hotarare judecatoreasca faceti actiune in instanta si rezolvati-o asa cum vreti dumneavoastra.
Nu va opreste nimeni sa va gospodariti asa cum vreti.
Cautati pe net si o sa gasiti mai multe cazuri cand furnizorul a oprit apa fara a astepta o hotarare judecatoreasca pentru asta. Si-a lasat blocuri intregi fara apa, chiar daca printre beneficiari erau si cu plata la zi.
Furnizorul nu asteapta ca asociatia sa recunoasca "calculul facturii", asa cum spuneti. A expirat termenul de plata, aplica penalizari, face notificare catre asociatie si-apoi opreste apa. Asociatia poate (daca vrea) sa faca la fel cu restantierii sai.
Dar sigur ca fiecare dintre noi invata toata viata si poate ne spuneti ce prevedere legala interzice sistarea furnizarii utilitatilor catre un restantier. Unde se prevede ca proprietarul unui apartament poate sa consume apa gratuit sau ca altcineva este obligat sa-i furnizeze apa gratuit!?
Domnule moderator, cu stima pe care vi-o port, trebuie sa va spun ca dvs. cunoasteti doar partea care va intereseaza, doar ca ... legea penala sanctioneaza astfel de "atitudini", adica este interzis prin legea penala sa modifici sau sa intrerupi apa, gaz, curent, decat daca obti o hotarare judecatoreasca, lucru care nu se obtine, dealtfel.
Noi am studiat si codul penal si pe cel de procedura penala, si am gasit ca vom suporta consecintele daca am face cum ne dorim.
Ceea ce nu stiu, sau nu vor sa stie presedintii de asociatii este ca pot face plangere penala impotriva furnizorului de servicii, daca acesta din urma nu urmeaza calea legala pentru a-si recupera datoriile de la asociatii. Fiecare presedinte de asociatie face cum doreste, fie urmeaza calea legala, fie isi urmeaza calea lui, incalcand legea, dar ... nimeni nu va fi de partea unui presedinte de asociatie, cand acesta va fi tras la raspundere pentru ceea ce a facut, sau cei care au luat hotarari de acest gen (comitet executiv), vor raspunde in mod solidar cu presedintele de asociatie.
Va multumesc pentru atentionare si pentru faptul ca ati "cenzurat" o parte din raspuns ... partea buna este ca ati lasat sa se inteleaga ceea ce am vrut sa spun.
O zi buna !
Va rog sa constatati ca eu nu am moderat nimic. Am dialogat cu dumneavoastra ca orice alt utilizator.
Revin cu rugamintea, ca utilizator si nu ca moderator, domnule utilizator Zocor, ca sa vorbesc aceeasi limba cu dumneavoastra, spuneti-ne si noua o lege, un articol ceva care sa prevada
ceea ce sustineti dumnaevoastra. Ceva care sa interzica oprirea apei unuia care nu o plateste. Sau vreo prevedere prin care cineva ar fi obligat sa-i dea altuia apa fara sa o plateasca.
Promit ca va aplaud daca ne liminati.
Cat despre ce stiu si ce nu stiu presedintii de asociatii, ca incalca legea s.a.m.d., sunt generalizari fara nici o baza. In tara sunt cateva sute de mii de presedinti de asociatii, iar fiecare dintre noi cunoaste unul singur din asociatia sa si poate a mai auzit de 2-3 in cartier.
Daca sunteti in stare sa faceti fata unei asemenea functii, participati, propuneti-va si deveniti presedinte. Apoi gestionati apa cum credeti duneavostra sau cum ati studiat dumneavoastra "legea penala" de care amintiti.