avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducãtor autorizat
Discuție deschisă în Traduceri

Traducãtor autorizat

Buna ziua,

Am diploma de traducator autorizat pe stiinte economice eliberat de Min. Culturii in urma unui examen special, insa am inteles ca nu pot face traduceri legalizate de notar (pentru documentr precum diplome, acte masina, etc.) decat daca am autorizatie pe stiinte juridice.

Pot face traduceri pe care sa se aplice apostila? In ce lege pot gasi mai multe detalii despre acest aspecte?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 22:23, 20 Mai 2012
Pentru mai multe informatii aveti Legea traducatorilor autorizati.
Din pacate nu puteti realiza traduceri de acte oficiale/legale iar cele pe care se aplica apostila, fiind oficiale, nu pot fi traduse decat de traducatorii atestati in domeniul juridic, autorizati de Ministerul Justitiei.

Apostila este un certificat eliberat de autoritatile competente ale unui stat semnatar al Conventiei de la Haga, pentru actele oficiale intocmite in tara respectiva, care urmeaza sa fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Conventiei.
Scopul eliberarii apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizarii unor acte false in vederea producerii de efecte juridice.

Legea 178/1997 este actul normativ care reglementeaza activitatea traducatorilor autorizati. Text lege si regulament de aplicare la urmatoarele linkuri:
[ link extern ]
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere apostilata!/vs/ act original apostilat ContSters298839 ContSters298839 Buna ziua Ma pregatesc pentru obtinerea unei vize K1. Printre multe altele trebuie sa traduc diverse acte- avand in vedere k SUA si Ro sunt ambele semnatare ... (vezi toată discuția)
Apostila se aplicã pe documentul original sau pe traducerea acestuia? r_monika r_monika Buna ziua,am solicitat traducerea in limba spaniola al unui certificat de competente profesionale la un birou notarial.S-a tradus si s-a apostilat ... (vezi toată discuția)
Limite prestare servicii de traduceri - specializare ªtiinþele naturii ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Am un Atestat Profesional, eliberat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii avand drept ... (vezi toată discuția)