avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Instrument de plata - garantie in cadrul unui contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Instrument de plata - garantie in cadrul unui contract

Salutam,

In cadrul unui contract de prestari servicii se intentioneaza sa se introduca in vederea garantarii platii un instrument de plata, fila cec sau bilet la ordin.
Acesta va fi utilizat in baza unui protocol de utilizare care se constituie anexa la contract.
Pretul contractului este cert, ce nu se poate determina la momentul semnarii contractului este scadenta pretului, aceasta depinzand de factori externi. Instrumentul se va completa de societatea emitenta, mai putin scadenta.
Ma intereseaza daca fila cec aduce avantaje in garantarea si certitudinea platii in comparatie cu biletul la ordin. Din cate stiu, ambele in caz de refuz la plata se pot constitui ca titlu executoriu in vederea executarii emitentului.
De asemenea, daca in cazul filei cec neonorate la plata raspunderea emitentului este mai mare comparativ cu biletul la ordin ?
Biletul la ordin poate fi emis "la vedere", pentru a fi platit la o scadenta oarecare, stiind ca acesta se onoreaza doar la scadenta ?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: danxkx , utilizator 21:07, 22 Mai 2012
In cazul biletului la ordin, se poate face mentiunea "fara protest", in conditiile in care este mentionata suma pe el ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)
Fila cec Universul_tau Universul_tau Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii poate fi introdusa o fila CEC la plata dupa data la care este scadenta. Totodata, as vrea sa stiu ce consecinte ... (vezi toată discuția)
Cec si bilete la ordin Cent Cent Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut ... (vezi toată discuția)